کشور ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی و دسترسی به دریای سیاه، دریای مدیترانه، آسیا و اروپا، دارای اهمیت تجاری و اقتصادی است و در سالهای گذشته پیشرفت قابل توجهی در حوزه صنعت، کشاوری و گردشگری داشته است. به دلیل توسعه اقتصادی و نزدیکی این کشور به ایران، هر ساله بسیاری از سرمایهگذاران ایرانی را به خود جذب میکند. در این مقاله به بررسی شرایط ثبت برند در ترکیه و مقررات مربوطه میپردازیم.
مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقوقی
- کپی پاسپورت مدیرعامل
- کپی برند ثبت شده در ایران (در صورت ثبت در ایران)
- آگهی تاسیس و ترجمه روزنامه رسمی
- آگهی ثبت تغییرات شرکت
مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی
- کپی برند ثبت شده در ایران (در صورت ثبت در ایران)
- کپی پاسپورت و ترجمه آن
- حمایت ترکیه از برند اشخاص و ممنوعیت کپیبرداری از برند ثبت شده
- ثبت بین المللی برند به واسطه سیستم مادرید
- جلوگیری از سوء استفاده متقلبان و کلاهبرداران
- شرکتهایی که فعالیت تولیدی داشته باشند از مالیات بر درآمد حاصل از صادرات معاف میشوند
-
درخواست مستقیم به موسسه ثبت اختراع ترکیه
در این روش، موسسه ثبت اختراع ترکیه علامت تجاری مورد نظر را بررسی میکند و اگر مشکلی وجود نداشت درخواست را در بولتن ماهانه علامت تجاری منتشر مینماید. بعد از سه ماه از چاپ رسمی، اگر شخص ثالثی نسبت به ثبت علائم تجاری اعتراض نکند، برند درخواستی ثبت و در روزنامه علائم تجاری منتشر میشود.
اما اگر در همان مرحله اول علامت تجاری به شکل کامل یا جزئی رد شود، متقاضی ۲ ماه فرضت دارد که تقاضای تجدید نظر کند تا درخواست وی مجدد بررسی شود.
-
ثبت برند از طریق سیستم مادرید
در این روش از سیستم مادرید که توسط سازمان مالکیت معنوی جهانی پیشبینی شده استفاده میشود. به عبارت دیگر متقاضی میتواند با پرداخت هزینه قانونی ثبت به صورت جداگانه در هر یک از کشورهای عضو کنوانسیون مادرید برند خود را ثبت کند. سیستم مادرید در حال حاضر بیش از ۸۰ عضو دارد. ثبت برند در این کشورها از طریق دفاتر مالکیت معنوی انجام میشوددرخواست مستقیم به موسسه ثبت اختراع ترکیه
