تغییرات شرکت با کمترین هزینه در سریع ترین زمان یا سفیر صلح
تغییرات شرکت چیست؟
تغییرات شرکت به این معناست که گاهی ممکن است بعد از ثبت شرکت به صورت اختیاری یا اجباری تغییراتی در شرکت ایجاد شود. این تغییرات ممکن است تغییر در اساسنامه، تغییر در سرمایه شرکت و افزایش (یا کاهش آن)، انحلال شرکت ، تغییر حق امضا، انتقال سهام، تغییر اعضای هیات مدیره، ورود یا خروج هر یک از شرکا و یا تغییر در موضوع فعالیت شرکت باشد. هر یک از این تغییرات مجدد به اطلاع اداره ثبت شرکتها میرسد و در آنجا ثبت میشود. به عبارت دیگر بعد از ایجاد تغییر در شرکت، باید صورتجلسهای در مورد آن تنظیم و تکمیل شود و در سامانه اداره ثبت شرکتها در قسمت صورتجلسه تغییرات بارگذاری شود و به اطلاع اداره ثبت شرکتها برسد..
پس از افتتاح کردن یک شرکت، مالکان شرکت ممکن است تصمیم بگیرند که تغییراتی را در شرکت خود ایجاد نمایند. تمام مراحل مربوط به ایجاد تغییرات در داخل شرکت، باید کاملا قانونی و به صورت رسمی انجام شود. انجام دادن این تغییرات ممکن است مزایای فراوانی هم به همراه داشته باشد. اگر شما هم جزء افرادی هستید که قصد ثبت تغییرات شرکت خود را دارید و در مورد مراحل آن اطلاعات کمی دارید، پس شما را به مطالعه ادامه این مطالب دعوت میکنیم تا با تمام شرایط و قوانین آن آشنا شوید.
آگهی تغییرات شرکت چیست؟
همانطور که در زمان ثبت شرکت آگهی ثبت در روزنامه کثیرالانتشار منتشر میشود؛ بعد از ثبت هم با هر تغییری آگهی تغییرات صادر و منتشر میشود. به همین منظور صاحبان شرکتها بعد از اینکه تغییری در وضعیت شرکت رخ داد، باید به اداره ثبت شرکتها مراجعه کنند و با پرداخت هزینههای آگهی تغییرات و هزینه روزنامه رسمی به صدور آگهی تغییرات مبادرت کنند.

راهنمای ثبت تغییرات شرکت
بر اساس قانون تجارت، همه تغییرات شرکت باید در مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی فوقالعاده و یا در جلسات هیات مدیره به تصویب برسد.
البته نیازی نیست که همه تغییرات صورت گرفته در شرکت به اطلاع اداره ثبت شرکتها برسد و تنها برخی از این تغییرات باید به اداره ثبت اطلاع داده شود. لازم به ذکر است که بعد از تغییرات، شرکت هایی که برای فعالیت مجوز نیاز داشتهاند باید قبل از ثبت تغییرات در اداره ثبت، حتما برای تغییر مجوز خود به مراجع صادر کننده مجوز مراجعه و آن را تغییر دهند.
بر طبق قانون، از بین تغییرات، موارد زیر باید به اطلاع اداره ثبت شرکتها برسد:
- تغییر اساسنامه
- تصویب ترازنامه
- تقسیم منافع شرکت
- تمدید مدت شرکت
- انحلال شرکت
- انتخاب مدیران شرکت
یکی از مسائل بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید اهمیت مشورت با کارشناس امور ثبت شرکتها است. بهتر است پیش از هر تغییری حتما با کارشناس ثبت، مشاوره داشته باشید و نظر او را در مورد تغییر مورد نظر جویا شوید تا از بروز خسارتهای جبرانناپذیر و آسیب به شرکت جلوگیری کنید.
همچنین حتما به یاد داشته باشید که در زمان ورود اطلاعات در سامانه ثبت شرکتها صداقت را رعایت کنید و همه نکات و سوالات را به درستی، با دقت و صداقت کامل پاسخ دهید تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده و از مواجهه با تبعات منفی ناشی از ورود اطلاعات نادرست یا ناکافی پیشگیری کنید.
مراحل ثبت تغییرات شرکت
- در ابتدا باید تغییرات توسط هیات مدیره تصویب و بعد در صورتجلسه تغییرات ذکر شود و توسط سهامداران امضا شود.
- در قدم بعدی با مراجعه به سایت اداره ثبت شرکت ها برای ثبت تغییرات و دریافت کد پیگیری اقدام میشود.
- ارسال پستی اصل مدارک به اداره ثبت شرکتها در محل اقامتگاه قانونی شرکت مورد نظر.
- در مرحله بعدی اداره ثبت مستندات ارسال شده را با فایل الکترونیکی بارگذاری شده تطبیق میدهد.
- پس از بررسی و تایید از سوی کارشناس، متقاضی به صورت حضوری به اداره ثبت شرکتها مراجعه میکند
- پرداخت هزینههای مربوط به ثبت تغییرات
- پرداخت هزینه روزنامه رسمی کشور برای انتشار آگهی تغییرات
- ثبت تغییرات شرکت
- دریافت آگهی قوه قضائیه
- انتشار آگهی ثبتی ظرف ۷ روز کاری در روزنامه رسمی

ثبت تغییرات در شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی به دو دسته شرکت سهامی عام و خاص دسته بندی میشود. در ثبت شرکت سهامی خاص، تمام مسئولیتها و سرمایهها بر عهده مالک شرکت خواهد بود. ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص شامل مواردی مانند؛ تغییر آدرس، نام شرکت، موضوع، میزان سرمایه، تعیین افراد هیئت مدیره، انحلال شرکت، اساسنامه و … میشود. تمام مراحل ثبت این تغییرات باید به صورت کاملا قانونی انجام شود.
هنگام تصمیم برای ثبت تغییرات در این شرکت، یک نوع صورتجلسه باید تشکیل شود و افراد نظرات خود را اعلام کنند. انواع صورتجلسه در این شرکت شامل: مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی فوق العاده و هیئت مدیره میشود. با توجه به نوع تغییرات، یکی از این صورتجلسهها تشکیل میشود و افراد باید آن را امضا کنند تا با تغییرات موافقت گردد. در صورتی که افراد با تغییرات موافقت نداشته یاشند، آنها را در شرکت اجرا نخواهند کرد.
ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود
هر نوع تغییراتی که برای شرکت با مسئولیت محدود در نظر گرفته شده است، باید از راههای قانونی و رسمی توسط اداره ثبت شرکتها، ثبت گردد. ثبت تغییرات شامل عوامل متعددی مانند تغییر آدرس، موضوع، جابجایی افراد، کاهش سرمایه، افزایش سرمایه و… میشود. برای ثبت این تغییرات مدارک و هزینههایی مورد نیاز است، که پس از تحویل آنها به اداره مربوطه، تغییرات ثبت میشود.
برای انجام هرگونه تغییراتی در شرکت با مسئولیت محدود، باید یک نوع جلسه تشکیل شود و تمام افراد با تغییرات مورد نظر موافقت کنند. در صورتی که تعدادی از افراد با تغییرات موافقت نداشته باشند، پس انجام آنها قانونی نخواهد بود. به همین دلیل ثبت صورتجلسه برای این شرکت ضروری است. بعد از انجام مراحل ثبت تغییرات در شرکت با مسئولیت محدود و ارائه دادن تمام مدارک مورد نیاز به اداره ثبت شرکتها، نتیجه نهایی از طریق روزنامه کثیر الانتشار به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.
ثبت تغییرات در شرکت تعاونی
این نوع شرکت در زمینه تولید و توزیع کالاها فعالیت دارد و شرکا آن میتوانند برای ثبت تغییرات اقدام کنند. هدف از فعالیت شرکت تعاونی، بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی افراد با استفاده از همکاری بین شرکا شرکت است. پس برای ثبت تغییرات در داخل این شرکت، باید تمام شرکا موافقت داشته باشند، در غیر این صورت انجام نخواهند شد. تغییراتی که ممکن است در این شرکت انجام شود، شامل تغییر سهام، ادغام شرکت، انحلال شرکت، تغییر آدرس و… میشود. هر یک از این تغییرات با استفاده از روشهای قانونی باید پیگیری شوند.
سه قسمت مهم در شرکت تعاونی شامل؛ بازرس، هیئت مدیره و مجمع عمومی است. تمام تغییرات مورد نظر با استفاده از نظرات افراد و با امضا تمام افراد انجام خواهد شد. در صورت موافقت، تمام مدارک همراه با متن صورتجلسه از طریق پست، به اداره ثبت شرکتها ارسال میشود. بعد از بررسی، نتیجه نهایی از طریق روزنامه رسمی شرکت، منتشر خواهد شد.

مدارک لازم جهت ثبت تغییرات شرکت
- مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه سهامداران، بازرسین و اعضای جدید
- کپی برابر اصل کارت پایان خدمت اعضا و بازرسین جدید
- معرفی سمت و مقام اعضای جدید و قدیم شرکت
- میزان و تعداد سهام شرکت و لیست شرکا به همراه میزان سهام هر نفر
- لیست اسامی افراد دارای حق امضا
- ارائه مدرک نشاندهنده مبلغ سرمایه و ارزش ریالی آن
- ارائه اساسنامه شرکت
- ارائه کدپستی و آدرس محل فعالیت شرکت
- اگر سهامی منتقل شده و نقل و انتقالی صورت گرفته باید برگه دارائی و برگه مفاصاحساب نقل و انتقال سهام که معادل ۴ درصد از مقدار سهم انتقالی است را ارائه کنید
- کپی آخرین آگهی تغییرات
انواع صورتجلسات تغییرات شرکتها
اولین قدم هنگام ثبت تغییرات ، تنظیم صورتجلسهای متناسب با تغییرات مورد نظر است. این نوع جلسات به صورت کاملا رسمی برگزار میشوند و انواع آن عبارت است از:
- مجمع عمومی موسس: وظایف این مجمع، رسیدگی به تمام گزارشها و سهامها، تصویب موارد موجود در اساسنامه، انتخاب مدیران و بازرسها، تعیین روزنامه رسمی شرکت است.
- مجمع عمومی عادی: وظایف این مجمع، رسیدگی به سود و زیان شرکت، انتخاب مدیران و بازرسها، انتخاب روزنامه رسمی شرکت و… خواهد بود.
- مجمع عمومی فوق العاده: وظایف این نوع مجمع عبارت است از: تغییر موارد موجود در اساسنامه شرکت، افزایش یا کاهش میزان سرمایههای افراد، انحلال شرکت و…
- هیئت مدیره: وظایف این مجمع عبارت است از: تعیین وظایف افراد، انتخاب اعضا هیئت مدیره، انتخاب افرادی که در داخل شرکت حق امضا اوراق را دارند، تغییر آدرس شرکت، انتخاب بازرس، انتخاب روزنامه رسمی و بررسی سود و زیان شرکت.
- شماره، تاریخ و مکان جلسه
- دستور جلسه
- مشخصات حاضرین و اعضای جلسه و امضای آنها
- تصمیمات گرفته شده در جلسه و مباحث مطرح شده
- تکلیف جلسه بعد
تنظیم صورتجلسه تغییرات شرکت
به طور کلی به نوشتهای که در آن همه تصمیمات، اقدامات و مذاکرات انجام شده در جلسههای رسمی هیات مدیره و مجامع عمومی ذکر میشود، صورتجلسه گفته میشود. در صورتجلسه همه موارد مطرح شده در جلسه به همراه تاریخ، محل تشکیل و اعضای حاضر و غایب در جلسه نوشته میشود.
منشی یا دبیر جلسه وظیفه تنظیم صورتجلسه را دارد. بعد از تنظیم صورتجلسه متن آن توسط منشی جلسه برای همه حاضرین خوانده میشود و در نهایت همه آن را امضا میکنند. تغییرات با توجه به شرایط موجود در صلاحیت مجموع عمومی یا مجمع عمومی فوقالعاده است و در جلسه تشکیل شده توسط مجمع در مورد آن تصمیم گرفته میشود. در نهایت این تغییرات که در جلسه مطرح شدهاند در صورتجلسه تغییرات نوشته میشود و به توسط همه حاضرین امضا میشود. منشی جلسه ممکن است یکی از سهامداران شرکت یا فردی خارج از شرکا باشد. در مجموع صورتجلسه شامل موارد زیر است:
- شماره، تاریخ و مکان جلسه
- دستور جلسه
- مشخصات حاضرین و اعضای جلسه و امضای آنها
- تصمیمات گرفته شده در جلسه و مباحث مطرح شده
- تکلیف جلسه بعد
نحوه پرداخت هزینه تغییرات شرکت
مدت زمان تغییرات شرکت
این تغییرات ممکن است حدود یک تا سه هفته زمان ببرد. اگر در این پروسه از وکیل کمک بگیرید ممکن است روند ثبت تغییرات تسهیل و تسریع شود و از بروز هرنوع مشکل احتمالی و یا وقفه جلوگیری شود.
استعلام آخرین تغییرات شرکت
استعلام ثبت شرکتها به صورت آنلاین و از طریق مراجعه سامانه ثبت اسناد و املاک کشور امکانپذیر است. باتوجه به اینکه هر شرکتی ممکن است در طول حیات خود دچار تغییراتی شود ضروری است که این تغییرات در سازمان ثبت شرکتها ثبت شود و آگهی آن در روزنامه رسمی کشور منتشر شود تا به اطلاع عموم برسد. در سایت روزنامه رسمی کشور در بخش آگهیهای قانونی، لیستی از آگهیهای تغییرات شرکتها وجود دارد که اشخاص ثالث میتوانند با مراجعه به آن از آخرین تغییرات شرکتها مطلع شوند. علاوه بر این یک نسخه فیزیکی از آگهی مربوط به شرکت، در اختیار شرکت قرار میگیرد و از طریق پست به نشانی شرکت ارسال میشود.
پیگیری ثبت تغییرات شرکت
به طور کلی پروسه به صورت آنلاین انجام میشود و بعد از تنظیم و تکمیل صورتجلسه تغییرات در سامانه اداره ثبت شرکتها و طی مراحل مورد نیاز، کد پیگیری به متقاضی داده میشود و او میتواند به صورت آنلاین پیگیر وضعیت باشد. اگر به هر دلیلی در هر مرحلهای متقاضی این کد را فراموش کرد میتواند از طریق کلیک روی گزینه فراموشی کد پیگیری، با ورود برخی از اطلاعات و پاسخ به چند سوال، مجددا وارد سامانه شود.
کمک از وکیل ثبت تغییرات شرکت
پروسه ثبت شرکت و ثبت تغییرات ممکن است برای بسیاری از افراد دشوار به نظر برسد. اگر به خوبی با روند و قوانین آن آشنا نباشید این کار میتواند با موانع زیادی مواجه شود و موجب تاخیر و هدر رفتن زمان و پول شود.
علاوه بر این ممکن است یک تغییر جزئی در وضعیت شرکت منجر به ورود خسارت در آینده شود. در نتیجه بهتر است قبل از هر اقدامی با یک مشاور و وکیل خبره در زمینه ثبت شرکتها مشورت کنید و از او کمک بگیرید. مشاوره ثبت تغییرات شرکت میتواند به تسریع روند ثبت کمک کند و از بروز خطاهای احتمالی و ورود ضرر جلوگیری کند. در همین راستا ضروری است که به سراغ وکیل ثبت و مشاوره ثبت شرکت حقوقی با تجربهای بروید که در این زمینه تخصص داشته باشد و به خوبی با قوانین ثبت شرکتها و روند کار آشنا باشد.
امروزه افراد زیادی به فکر پیشرفتهای فراوان در مسیر کسب و کار خود هستند. تمامی شرکتهای موجود در ایران، میتوانند موارد مختلفی را در شرکت خود تغییر دهند. اما باید توجه نمود که ثبت تغییرات شرکت، از راههای قانونی و توسط اداره ثبت شرکتها انجام میشود. بدون موافقت اداره ثبت شرکتها، نمیتوان این تغییرات را در داخل شرکت اجرا کرد. قبل از انجام هر اقداماتی، شرایط و قوانین آن را بررسی نمایید تا بعد از آن با مشکلات زیاد مواجه نشوید. در صورتی که در این مسیر با یک وکیل حرفهای همراه باشید، کارها مطمئنتر و در مدت زمان کمتر انجام خواهد شد.
سوالات متداول
مدت زمان ثبت تغییرات شرکت چقدر است؟
مدت زمان ثبت تغییرات حداکثر ۱۰ تا ۱۵ روز زمان نیاز دارد. اما اگر از متخصصان سفیرصلح در این زمینه کمک بگیرید در کوتاهترین زمان میتوانید ثبت تغییرات شرکت را انجام دهید.
عدم ثبت تغییرات شرکت چه عواقبی دارد؟
عدم ثبت و یا عدم ثبت به موقع تغییرات شرکت میتواند محدودیت هایی برای فعالیت شرکت ایجاد کند.