- تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده و یا تنظیم صورتجلسه هیات مدیره در صورتیکه اختیار تاسیس شعبه به هیات مدیره اعطا شده باشد.
- دعوت رسمی و قانونی بر طبق اساسنامه از شرکا برای شرکت در جلسه و تشکیل جلسه با حضور اکثریت شرکا
- اگر تعداد شرکا بیشتر از ۱۲ نفر باشد باید سه نفر به عنوان هیات نظار انتخاب شوند و نام آنها در صورتجلسه ذکر شود و صورتجلسه در انتها توسط آنها امضا شود.
- صورتجلسه باید در ۳ نسخه تنظیم شود و به امضای شرکا برسد.
- نام، سمت و میزان سهمالشرکه هر کدام از شرکا باید در صورتجلسه ذکر شود.
- تا سه روز بعد از پذیرش نهایی در سامانه، یک نسخه باید با پست به اداره ثبت شرکتها ارسال و بارکد پستی آن در سیستم وارد شود.
برای تاسیس شعبه شرکت باید مدارک زیر را ارائه کرد:
- تصویر مدرک شناسایی اعضای هیات مدیره و مدیر شعبه مدنظر
- ارائه صورتجلسه
- پرداخت هزینه ثبت شعبه توسط شرکت متقاضی
- بررسی صورتجلسه و تایید کارشناسان در صورتیکه ایرادی در آن وجود نداشته باشد
- ثبت تاسیس شعبه شرکت
- انتشار روزنامه رسمی که در آن تاسیس شعبه شرکت آگهی شود
- پس از آنکه مشخص شد که مدارک ارسال شده ایرادی نداشتهاند، متقاضی میتواند به اداره ثبت شهرستان مربوطه رجوع کند و برای ثبت و اخد شماره ثبت و آگهی تاسیس شعبه اقدام نماید. مشخصات شعبه توسط مسئول اداره در دفتر تاسیس شعبه شرکت ثبت میشود و پیشنویس آگهی تاسیس شعبه برای نگارش به اتاق تایپ اداره ارسال میشود تا در نهایت در روزنامه کثیرالانتشار منتشر شود.
- شرکت میتواند در داخل یا خارج کشور با توجه به اساسنامه خود شعبه یا شعباتی تاسیس کند. اگر شعبه شرکت در زمان تاسیس خود شرکت اصلی ایجاد شده باشد، در اساسنامه به آن اشاره میشود و اگر پس از آن ایجاد شود باید با تصویب مجمع عمومی فوقالعاده باشد و در اساسنامه درج گردد.
- علاوه بر مجمع عمومی فوقالعاده در صورت پیشبینی در اساسنامه، هیات مدیره نیز میتواند به تاسیس شعبه شرکت مبادرت نماید.
- اگر شرکتی شعبات متعددی داشته باشد، دعاوی ناشی از تعهدات هر شعبه باید در دادگاه محلی که شعبه طرف معامله در آن قرار دارد، اقامه گردد. اما اگر شعبه مذکور تعطیل و منحل شده باشد، دعوای نامبرده باید در مرکز اصلی شرکت اقامه شود.
- مرکز اصلی شرکت همانجایی است که مجمع عمومی در آن منطقه تشکیل میگردد و مدیران و بازرسان شرکت نیز در آنجا مشغول به کار هستند. به عبارت دیگر مرکز اصلی شرکت، اقامتگاه شرکت است که ابلاغ اخطاریه، دادخواستها و اوراق رسمی به آن محل صورت میگیرد.
- مکان و آدرس شعبه شرکت نمیتواند با آدرس دفتر مرکزی شرکت یکی باشد و این دو نباید در یک شهر قرار داشته باشند.
- در هنگام تاسیس شعبه شرکت یک نفر به عنوان مدیر شعبه به سازمان ثبت معرفی میشود.