- باید بدانید که حمل و نقل در تجارت کالا بسیار مهم است. در حقیقت تجارت بدون حمل ونقل امکان پذیر نیست. حمل ونقل از زمانهای قدیم از راه خشکی و دریا توسط ماشین و کشتی انجام میشده است. امروزه این کار پیشرفت بسیاری داشته است. امروزه توسط شرکتهای حمل ونقل نیز این کار انجام میشود. حال اگر شما قصد دارید یک شرکت حمل و نقل تاسیس کنید و به دنبال شرایط و مراحل ثبت مجوز شرکت باربری هستید، پس در این مقاله با ما همراه شوید تا با شرایط و مراحل ثبت شرکت آشنا شوید.
- باید بدانید که قوانین و دستورالعملهایی که برای اخذ مجوزهای لازم برای تاسیس این شرکتها و همچنین ثبت شرکت حمل و نقل درون شهری وجود دارند، تاکنون تغییرات زیادی کردهاند؛ این قوانین ابتدا در سال 1345 ایجاد شدند و چندین بار در این قوانین و شرایط، تغییراتی ایجاد شده است. برای دریافت این مجوزها باید مطابق با آن قوانین عمل کرد و این مجوزها را میتوان از وزارت راه و ترابری دریافت کرد. شرکتهای حمل و نقل، خدماتی مشابه خدمات بسته بندی، خدمات اسباب کشی، حمل بار به شهرستان و … دارند. همچنین شرکتهای باربری زیر مجموعه شرکتهای تعاونی توزیع هستند.
- سن مدیرعامل باید بالاتر از 25 سال تمام باشد.
- شخص مدیرعامل، زمانی که برای شرکت باربری درخواست تاسیس میدهد، نباید به عنوان مدیرعامل شرکتی دیگر، اعم از دولتی، نیمه دولتی و خصوصی مشغول به کار باشد.
- شخص مدیرعامل و درخواست کننده باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد.
- باید حداقل مدرک تحصیلی فرد دیپلم کامل باشد.
- باید مسلمان باشد و یا پیرو یکی از ادیانی که در قانون اساسی کشور تصریح شده، باشد.
- فرد درخواست دهنده باید سوء پیشینه نداشته باشد و همچنین به مواد مخدر اعتیاد نداشته باشد.
- گواهی پایان خدمت سربازی و یا اینکه معافیت دائم پزشکی داشته باشد.
- همچنین باید در زمینه خدمات باربری و یا حمل بار تجربه کاری داشته باشد.
- تعدادی عکس 3*4 از اعضاء هیئت مدیره و مدیر عامل
- گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر
- گواهی عدم سوء پیشینه
- تنظیم اساسنامه و تقاضانامه
- صورتجلسه اعضاء هیئت مدیره (در صورت امکان)
- یک کپی از اجاره نامه یا سند ملکی که در آن شرکت باربری تاسیس شده است.
- شناسنامه، مدارک تحصیلی و مدارک پایان خدمت و یا معافیت سربازی تمامی اعضای هیئت مدیره
- کپی از تمامی مدارک خودروها و ماشینهای باربری که شامل: سند یا کارت مالکیت کامیون، وانت بار و تریلی میشود و همچنین کارت ماشین یا کارت هوشمند خودرو
همانطور که میدانید یکی از مهمترین عوامل در عملکرد شرکتهای باربری و اتوبار، ماشینهایی هستند که برای حمل بار استفاده میشوند. این خودروها که شامل کامیون، کامیونت و وانت هستند، باید شرایط زیر را دارا باشند:
- کامیونهایی که برای باربری استفاده میشوند، باید روی بدنه اتاقک و عقب ماشین به صورت درشت، نام شرکت نوشته شود. یعنی اینکه بغل نویسی شده باشند.
- خودروهای مربوطه باید دارای مدارک لازم از جمله بیمه نامه شخص ثالث، کارت شرکت مربوطه و کارت معاینه فنی باشند.
- باید ظرفیت حمل بار هر کدام از ماشینهای باربری حداقل 5 تن باشد و همچنین ناوگان این ماشینها، باید بتوانند بطور میانگین 8 تن به بالا را حمل کنند.
- عمر وسایل نقلیه باربری شرکت، باید زیر 10 سال باشد.
- ماشینهای حمل ونقل شرکت باید دارای سند قطعی باشند.
- سن ناوگان ماشینهای باربری، بطور میانگین نباید بیشتر از هفت سال باشد.
- خودروهایی که استیجاری هستند باید قراردادی بین مالک آنها و مدیر شرکت باربری، ایجاد شده باشد و این قرارداد باید بصورت کاملا رسمی باشد.
- خودروهایی که خود باربری مالک آنها است، باید سند رسمی به نام خود شرکت و یا شخص حقوقی داشته باشند.
- باید به تعداد مورد نیاز از ماشینهای باربری و همچنین نسبت به نوع درجه یک و دو، در استان، شهرستان و در سراسر کشور بصورت مالکیت و یا برای اجاره وجود داشته باشد.
باید توجه داشت که محل شرکت نیز دارای شرایط و ظوابطی است مانند داشتن تاسیسات و امکانات لازم که به دو دسته استانی و شهرستانی (درجه یک و درجه دو) تقسیم بندی میشوند. این شرایط شامل:
- دفتر مرکزی، باید دارای سند رسمی و مالکیت تمام باشد. و باید طبق نوع درجه یک و دو، حداقل متراژ مورد نیاز را دارا باشد.
- باید دارای پارکینگی برای خودروهای شرکت باشد.
- محل توقف ماشینهای باربری یا همان پایانه اتوبار باید به طور آسفالت یا اینکه بتن باشد.
- دفتر اصلی و مرکزی باید دارای مکان اداری و محل اصلی پایانه ماشینهای باربری باشد. همچنین باید شامل تمامی امکانات اولیه رفاهی مانند: آب، تلفن، برق، وسایل سرمایشی و گرمایشی، سرویسهای بهداشتی و همچنین تجهیزاتی برای اطفاء حریق باشد.
خرید مجوز شرکت حمل و نقل داخلی:
- ابتدا باید فرد درخواست کننده یا همان مدیرعامل شرکت باربری یا اتوبار، یک درخواست کتبی به اداره حمل و نقل کالا بدهد و سپس مدارک مورد نیاز اولیه را نیز ارائه کند.
- بعد از درخواست فرد، اداره مذکور یکسری معرفی نامه برای بررسی و صدور مدارک عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه را صادر میکند. در ضمن یک معرفی نامه برای ارائه به اداره کل ثبت شرکتها داده میشود.
- بعد از انجام این مراحل، فرد متقاضی باید تمامی مدارک لازم برای ماشینهای شرکت، امکانات، استعلامهای مورد نیاز و همچنین مابقی مدارکی که ذکر شد، را ارائه دهد.
- در این مرحله یک کارشناس از اداره مربوطه، محل را بازدید می کند.
- فرد درخواست دهنده باید کلیه مدارکی که مربوط به بیمه و همچنین امکانات رایانهای مانند کامپیوتر و چاپگر را ارائه کند.
- بعد از تمامی این مراحل و ارائه کلیه اسناد و مدارک لازم، مدیرعامل شرکت یا همان فرد متقاضی، از طرف اداره حمل و نقل، پرونده مربوطه را به مرکز ارسال میکند و سپس برای صدور مجوز و کد فعالیت درخواست میدهد.
- بعد از بررسی پرونده، در نهایت اداره حمل و نقل استان مربوطه، مجوز لازم برای کار را صادر میکند.