برای ثبت شرکت بازرگانی در ابتدا باید موضوع شرکت، بازرگانی باشد، یعنی اینکه شامل فعالیتهایی چون خرید، فروش، صادرات و واردات تمامی کالاهای مجاز و توزیع کالا باشد. پس موضوع شرکت، ملاک اصلی بازرگانی بودن آن شرکت است.
پس باید گفت که موضوع شرکتهای بازرگانی و همچنین نوع فعالیتشان حول محور تجارت است و فعالیت شرکتهای بازرگانی و همچنین خدمات شرکتهای بازرگانی همان خرید، فروش، توزیع، صادرات، واردات و غیره است. در این مطلب قرار است با شرایط و مراحل ثبت شرکت بازرگانی و همچنین انواع شرکت های بازرگانی و تمامی هزینه هایی که لازم است برای ثبت این نوع شرکت آشنا شوید.
شرکتهای تجاری به هشت گروه تقسیم میشوند:
- سهامی خاص
- سهامی عام
- با مسئولیت محدود
- مختلط سهامی
- تضامنی
- مختلط غیر سهامی
- نسبی
- تعاونی تولید و مصرف
چگونه باید یک شرکت بازرگانی تاسیس کنیم؟
برای ثبت شرکت بازرگانی باید اول نوع و موضوع فعالیت را مشخص کنیم و بعد میتوان از بهترین و متداولترین شیوه برای ثبت این نوع شرکت استفاده کرد. متداولترین نوع ثبت شرکتهای بازرگانی، شرکتهای با مسئولیت محدود و شرکتهای سهامی خاص هستند. برای ثبت شرکتهای بازرگانی فوق، باید یکسری شرایط عمومی را داشته باشند. شرایط عمومی ثبت شرکتهای بازرگانی شامل: عدم ورشکستگی شرکت، داشتن دفاتر قانونی، داشتن مکان خوب برای کار، ارائه شرکت نامه، اظهارنامه و اساسنامه شرکت است.
شرایط ثبت شرکتهای بازرگانی به چه صورت است؟
ثبت شرکت های بازرگانی را میتوان به دو طریق مستقیم و غیر مستقیم انجام داد. روش مستقیم زمانی است که خود متقاضی درخواست ثبت شرکت را بدهد؛ ولی در روش غیر مستقیم، یک نماینده رسمی یا وکیل به جای متقاضی کارها را انجام میدهد.
چون شرکت های بازرگانی اقسام متنوعی دارند، ثبت آنها نیز تقریبا با هم متفاوت هستند. ولی شما از طریق یک موسسه ثبت معتبر میتوانید ظرف ۱۰ روز مجوز نهایی را دریافت کنید.
موسسه ثبتی سفیر صلح طی ۱۰ روز کاری خدمات ثبت شرکت شما را انجام خواهند داد.
همانطور که گفتیم ثبت شرکتهای بازرگانی را میتوان از دو طریق ثبت شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود راحتتر انجام داد.

در گام بعدی باید برای شرکت، اساسنامه، اظهارنامه شرکت و همچنین صورت جلسات مجمع عمومی تهیه کرد. همچنین با وارد شدن سامانه ثبت شرکتهای بازرگانی sherkat.ssa.ir باید مراحل ثبت شرکت را طی کنید و مدارک خواسته شده را در این سامانه بارگذاری کنید.
سپس باید پنج نام را قسمت اسامی به تریتب اولویت وارد کنید. باید برای انتخاب نام نکات زیر را رعایت کنید:
- خارجی نباشد
- قبلاَ مشابه این نام به ثبت نرسیده باشد
- نام انتخابی باید دارای معنا و مفهوم باشد
- باید با فرهنگ اسلامی مطابقت داشته باشد
و در آخر گزینه پذیرش نهایی را کلیک کنید. با کامل کردن این اطلاعات و فرستادن مدارک در سامانه، کارشناس مربوطه آنها را بررسی میکند و در صورت نداشتن نقص آن را تایید میکند.
در مرحله بعدی زمانی که مطالب تایید شد، نسخه اصلی صورت جلسات را توسط پست سفارشی به آدرس مذکور در سامانه ارسال کنید. پس از ارسال، شماره مرسوله در پرونده ثبت میشود.
زمانی که مدارک ارسالی شما کامل باشد، کارشناس مربوطه آنها را به قسمت ثبت دفاتر تحویل و مسئول مربوطه بعد از اینکه در دفتر مربوطه ثبت و در اظهارنامه درج کرد، باید متقاضی آن را امضا کند. یک نسخه از این مدارک در اداره ثبت نگهداری میشود. و نسخه دیگر آن به متقاضی تحویل داده میشود. سپس پیش نویس آگهی به اتاق تحریر برای تایپ میرود.
سپس باید اینترنتی مبلغی را برای روزنامه رسمی پرداخت کرد. که این مرحله آخرین مرحله ثبت شرکتهای بازرگانی است.
هزینه ثبت شرکت بازرگانی چقدر است؟
همانطور که گفتیم شرکت بازرگانی انواع مختلفی دارد برای همین هزینه ثبت شرکتهای بازرگانی نسبت به نوع شرکت و عوامل دیگری مانند: حق تعیین نام شرکت، حق ثبت، حق الوکاله وکیل و … متفاوت است.