همانطور که میدانید از دوران قدیم از کفش برای محافظت از پا استفاده میکردند. در قدیم جنس کفشها از چرم، چوب و کرباس بوده ولی امروزه علاوه بر چرم، از انواع پلاستیکهای صنعتی و پارچه نیز برای ساخت کفش استفاده میشود.
باید گفت که امروزه انسانها علاوه بر محافظت از پا، از کفش به عنوان زیباتر کردن خود استفاده میکنند و به همین دلیل است که مدلهای مختلف کفش به وجود آمده است. البته جنس و دیزاین کفش در زمانهای مختلف و در فرهنگهای متفاوت با هم فرق دارد؛ که این تفاوتها باعث به وجود آمدن برندهای مختلف کفش شده است.
اولین برند کفش در سال ۱۸۹۲ میلادی و در آمریکا ثبت شد و بعد از آن برندهای زیادی به وجود آمده است. در کشور ما نیز ثبت برند کفش در حال افزایش است.
ثبت برند کفش برای اشخاص حقیقی:
- کپی شناسنامه و کارت ملی
- کپی مجوز فعالیت مانند: پروانه ساخت، پروانه بهرهبرداری، جواز تاسیس و …
- در صورت ثبت برای برند لاتین نیاز به ارائه کارت بازرگانی است.
ثبت برند کفش برای اشخاص حقوقی:
- کپی شناسنامه و کارت ملی
- یک کپی از روزنامه رسمی که آخرین تغییرات شرکت در آن است.
- در صورت ثبت برند لاتین نیاز به ارائه کارت بازرگانی و کپی آن است.
- کپی مجوز فعالیت مانند: پروانه ساخت، پروانه بهرهبرداری، جواز کسب، جواز تاسیس و …
به طریق زیر میتوان ثبت برند کفش را انجام داد:
- میتوانید با مراجعه به وبسایت مرکز مالکیت معنوی قوه قضائیه و طی مراحل آن این کار را انجام دهید.
- میتوانید با کارشناسان ثبت برند سفیر صلح این کار را در کوتاهترین زمان انجام دهید.

- در ابتدا باید مشخصات متقاضی برند کفش را کامل کرد.
- سپس مدارک درخواستی و مورد نیاز را در سیستم آپلود کنید.
- سپس آن را تأیید کنید.
- بعد از آن هزینه ثبت برند را بپردازید.
- پس از آن یک شماره برای اظهارنامه و رمز به تلفن شما ارسال میشود.
- سپس اگر مشکلی در این پروسه پیش نیاید، نسخه نهایی برای شما ارسال میشود که باید آن را امضا کنید و یک کپی برابر با اصل از این نسخه را برای اداره فوق ارسال کنید.
- در سال ۱۳۹۹ هزینه ثبت برند کفش از ۲۴۰۰۰۰۰ تومان به بالا است. که این مبلغ شامل تمامی هزینههای دولتی و قانونی میشود. هزینه ثبت برند فارسی با هزینه ثبت برند لاتین به یک مقدار است و تفاوتی ندارد. باید بدانید که هزینه ثبت برند کفش وابسته به تعداد مجوزهای لازم، تعداد محصولات و طبقات درخواستی (منظور همان نوع کالا و خدماتی است که هر شخص برای برند خود در نظر دارد) است.
نکاتی که باید برای ثبت برند به آن توجه داشته باشید:
- اگر تقاضای برندی برای یک بار توسط کارشناسان اداره مالکیت معنوی رد شده باشد، دفعات بعدی نیز شانس خیلی کمی برای به ثبت رساندن دارد و در کل سابقه چنین برندی خوب نیست.
- بهتر است نامهایی که محدود کننده هستند انتخاب نشوند. مثلا برای یک برند از نام مکان استفاده نکنید زیرا اگر بخواهید کسب و کار خود را گسترش دهید و در مکانهای دیگر نیز توسعه دهید، انتخاب نام مکان یا شهر، درست نیست.
- همچنین بهتر است نام خانوادگی خود را بر روی برند تجاری خود نگذارید. زیرا ممکن است در آینده فرزندان شما این کسب و کار را ادامه ندهند.