هزینه ثبت شرکت بسته به نوع آن شرکت متفاوت است و شامل هزینههای متعددی است که در طول مراحل ثبت شرکت باید پرداخت شود. در ادامه به هزینههای ثبت شرکت اشاره خواهیم کرد:
هزینه تعیین و استعلام نام شرکت
در اولین قدم برای ثبت شرکت باید برای آن شرکت یک نام تعیین کرد. برای انتخاب و تعیین نام قوانینی وجود دارد و این کار از طریق اداره ثبت شرکتها انجام میشود.
نام انتخابی شرکت باید فارسی و دارای معنا باشد و مطابق شئونات اسلامی باشد و در نهایت کسی پیش از آن نباید این نام را ثبت کرده باشد.
بعد از انتخاب نام، نام تایید شده توسط اداره ثبت، تا سه ماه از تاریخ تایید، برای ثبت و آگهی اعتبار دارد.
هزینه تعیین نام مبلغی حدود ۴ هزار تومان است که باید به حساب سازمان ثبت اسناد در بانک ملی واریز شود و فیش آن به اداره ثبت تحویل داده شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره آگهی تغییرات شرکت و اطلاع از روند تغییرات
لیست قیمت هزینه ثبت شرکت
کارمزد موسسه | هزینه (تومان) |
شرکت با مسئولیت محدود | 5/900/000 |
شرکت سهامی خاص |
6/300/000 |
شرکت خدماتی |
6/000/000 |
شرکت بازرگانی | 6/500/000 |
شرکت تعاونی | 7/200/000 |
شرکت موسسه | 6/600/000 |
هزینه حق الوکاله ثبت شرکت
هزینه حق الثبت شرکت
برای ثبت شرکت باید هزینه حق ثبت را پرداخت کنید. هزینه حق ثبت که در حقیقت همان هزینه ابطال فیش سرمایه است، طبق تعرفههای ادارهی ثبت شرکت ها محاسبه میشود. برای حداقل سرمایه که صد هزار تومان است مقداری است که با افزایش سرمایه به صورت تصاعدی افزایش پیدا میکند. اگر سرمایه بیش از صد میلیون تومان باشد، هزینه حق ثبت دیگر به صورت تصاعدی بالاتر نمیرود و یک مبلغ ثابت است.
هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت
هزینه پاکت، پوشه و پست مدارک
پس از تکمیل مدارک باید همه اطلاعات خود را از طریق پست برای اداره ثبت شرکتها ارسال کنید. معمولا هزینه ارسال مدرک بیش از ۲۰ هزارتومان است. علاوه بر این باید لوازم جانبی مانند: پاکت و پوشه نیز تهیه کنید که هزینه جداگانهای دارد و مبلغ آن اندک است.
هزینه روزنامه رسمی
یکی از کارهایی که برای ثبت شرکت باید انجام دهید، چاپ آگهی در روزنامه است. چاپ آگهی باید در دو نوبت انجام شود. در مرحله اول باید در یک روزنامه محلی و در مرحله دوم در روزنامه رسمی چاپ میشود. هزینه چاپ را باید در اداره ثبت شرکتها پرداخت کنید.
در مرحله دوم که چاپ در روزنامه رسمی است هزینه به صورت اینترنتی پرداخت میشود.
هزینه روزنامه کثیرالانتشار
در نهایت باید از طریق سامانه روزنامه رسمی کشوری برای چاپ آگهی در روزنامه رسمی کشور درخواست دهید. هزینه آگهی بنا بر تعداد کلمات و تعداد سطرهای آگهی بستگی دارد و این مبلغ به صورت آنلاین پرداخت میشود.
هزینه تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی
برای تشکیل پرونده مالیاتی باید دو هزارم سرمایه شرکت را به اداره امور مالیاتی و دارایی واریز کنید و با تشکیل پرونده کد اقتصادی دریافت کنید.
هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود
برای ایجاد شرکت با مسئولیت محدود موسسین باید شرکتنامه و اساسنامه تنظیم کنند و باید حتما کل سرمایه شرکت همان ابتدا تادیه شود و شرکت در اداره ثبت شرکتها ثبت شود.
اگر شرکتنامه تنظیم نشود تاسیس شرکت به موجب قانون تجارت باطل است. در شرکتنامه و اساسنامه سهمالشرکه شرکا ذکر میشود و در مورد تقسیم نفع و ضرر تعیین و تکلیف میشود. اگر در این باره مقررهای ذکر نشود تقسیم به نسبت سرمایه شرکا خواهد بود.
شرکت با مسئولیت محدود توسط مدیر یا مدیرانی که ممکن است از داخل یا خارج از شرکا باشند مدیریت میشود و موضوع شرکت که باید معلوم و مشخص باشد و منفعت عقلی داشته باشد در شرکتنامه ذکر میشود.
در نام شرکت حتما باید ذکر شود که یک شرکت با مسئولیت محدود است در غیر اینصوت در برابر اشخاص ثالث یک شرکت تضامنی به حساب میآید. علاوه بر این نباید نام شرکا در نام شرکت قید شود والا شخصی که نامش در ضمن شرکت ذکر شود در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن را دارد. نکته مهم دیگر این است که شرکتنامه باید در یک سند رسمی تنظیم شود.
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید مبلغی حدود دویست و پنجاه هزارتومان حق الوکاله پرداخت کنید. به طور خلاصه اگر حداقل سرمایه شما یک میلیون ریال باشد و شرکتی تاسیس کنید برای ثبت آن باید به شرح زیر هزینههایی بپردازید:
- هزینه تنظیم اساسنامه و اظهارنامه و اوراق ثبتی
- هزینه حق الدرج
- هزینه حق الثبت
- هزینه روزنامه رسمی
- پوشه و گیره
- تعین نام
- حق الوکاله
هزینه ثبت شرکت سهامی خاص
یکی از شرکتهای تجاری، شرکت سهامی است که دو نوع خاص و عام دارد. در نوع اول تمام سرمایه شرکت توسط موسسین تادیه و تامین میشود. در نوع دوم که سهامی عام است موسسین بخشی از سرمایه را با فروش سهام به مردم بدست میآورند.
برای ایجاد شرکت سهامی خاص ضروری است که به چند نکته توجه داشته باشید:
- اساسنامه باید به امضای سهامداران برسد
- انتخاب مدیران باید در صورتجلسه ذکر و توسط سهامداران امضا شود
- مدیر انتخاب شود و تاسیس شرکت در روزنامه رسمی آگهی شود.
- تمام سرمایه شرکت توسط موسسین تادیه میشود و سرمایه شرکت در هنگام تاسیس نباید از صدهزارتومان کمتر باشد و شرکا حداقل باید ۳ نفر باشند.
- سهام شرکت سهامی خاص در بازار بورس قابل معامله نیست و انتقال سهام تنها با رضایت مدیران و صاحبان سهام امکانپذیر است.
- مسئولیت هر کدام از صاحبان سهام به مبلغ اسمی سهام آنها محدود است.
- در نام شرکت باید ذکر شود که شرکت سهام خاص است.
هزینه ثبت شرکت سهامی خاص :
- هزینه تنظیم اساسنامه و اظهارنامه و اوراق ثبتی
- هزینه حق الدرج
- هزینه حق الثبت
- هزینه روزنامه رسمی
- پوشه و گیره
- تعین نام
- حق الوکاله
هزینه ثبت شرکت موسسه غیرتجاری
تعداد شرکا در این موسسات نباید کمتر از دو نفر باشد و باید در ادره ثبت شرکتها ثبت شود. این موسسات غیرتجاری به دو بخش تقسیم میشوند:
برای ثبت شرکت موسسه غیرتجاری باید هزینههایی پرداخته شود که به شرح زیر است:
- هزینه حق الدرج
- هزینه حق الثبت
- هزینه روزنامه رسمی
- تعین نام
- حق الوکاله
هزینه ثبت شرکت تضامنی
شرکت تضامنی شرکتی است که برای امور تجاری ایجاد میشود. در صورتیکه داراییی شرکت برای تامین بدهی آن کافی نباشید هر یک از شرکا مسئول پرداخت دیون است. به عبارت دیگر افراد به طور تضامنی مسئولیت دارند.
برای تاسیس شرکت تضامنی باید شرکتنامه تنظیم شود و در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد. در شرکتنامه باید نام، موضوع و محل شرکت و اطلاعات شرکا به طور کامل ذکر شود.
در زمان تشکیل شرکت تضامنی ضروری است که همه سرمایه نقدی و غیرنقدی تقویم و تادیه شود. در این نوع شرکت اگر مدیر به خوبی امور را مدیریت نکند و به درستی در حیطه مشخص بر طبق قانون عمل نکند، مسئول شناخته میشود.
منافع شرکت تضامنی به نسبت سهم میان شرکا تقسیم میشود مگر اینکه در شرکتنامه به شکل دیگری معین شده باشد. درصورتیکه به دلیل ورود زیان کمبود سهمالشرکه شرکا جبران نشده باشد، امکان تادیه منفعت به شرکا وجود ندارد و بر طبق قانون تجارت این کار ممنوع است.
برای ثبت شرکت تضامنی باید هزینه حقالوکاله، هزینه تعیین نام، هزینه تهیه پوشه و پاکت و هزینه حق الثبت بپردازید.
هزینه ثبت شرکت تعاونی
مقصود این شرکتها بهبود وضع اقتصادی و کمک به تامین نیازهای شرکا است و بیشتر مواقع زمانی ایجاد میشود به دلیل مشکلات اقتصادی و تورم قدرت اقتصادی و توان خرید مردم کم است و درنتیجه این شرکت در جهت حمایت از افراد تحت پوشش و کسانی که به کمک نیاز دارند ایجاد میشود.
بر اساس ماده 193 قانون تجارت شرکت تعاونی اعم از تولید یا مصرف ممکن است مطابق اصول شرکت سهامی یا بر طبق مقررات مخصوصی که با تراضی شرکاء ترتیب داده شده باشد تشکیل شود.
در اساسنامه شرکت تعاونی نام، موضوع و هدف شرکت، مدت و مرکز فعالیت و میزان سرمایه، مقررات اداره شرکت و یا انحلال آن، میزان سهام شرکا و میزان سرمایه شرکت ذکر میشود. ایجاد شرکت تعاونی باید با اقدام مجمع موسس انجام شود و تعداد اعضای مجمع هفت نفر است که سه نفر از این مجمع به عنوان هیات موسس انتخاب میشود و یک نفر هم به عنوان نماینده تامالاختیار به اداره کل تعاون معرفی میشود.
اگر شرکتی از نوع تعاونی عام باشد برای تامین هزینه و سرمایه شرکت موسسین میتوانند بخشی از سرمایه را با ارائه سهام به مردم، تامین کنند. در شرکت تعاونی خاص شرکت با هدف عضویت یک گروه خاص تاسیس میشود. برای مثال شرکت تعاونی کارگران، معلمان، ایثارگران، و غیره ..
در تاسیس شرکت تعاونی خاص حداقل هفت عضو نیاز است و برای شرکت تعاونی عام باید از وزارت تعاون مجوز گرفته شود اما در مورد تعاونی خاص مجوز اداره کل تعاونی کافی است.
شرکت تعاونی ممکن است تولیدی یا توزیعی باشد. شرکت تعاونی تولیدی برای اشتغال اعضا در امور کشاورزی، شیلات، عمران و غیره ایجاد میشود و شرکت تعاونی توزیعی شرکتی است که در امور مربوط به توزیع کالا و خدمات و غیره فعالیت میکند.
هزینه این شرکت شامل موارد زیر است:
- هزینه تنظیم اساسنامه و اظهارنامه و اوراق ثبتی
- هزینه حق الدرج
- هزینه حق الثبت
- هزینه روزنامه رسمی
- هزینه پوشه وگیره
- هزینه حق الوکاله
- هزینه مهر شرکت
هزینه ثبت شرکت نسبی
شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجارتی تحت اسم مخصوصی بین دو یا چند نفر تشکیل شده و مسئولیت هر یک از شرکا به میزان سرمایهای است که در شرکت گذاشته شده است.
شرکت نسبی همانند شرکت تضامنی است. اما در این شرکت برخلاف شرکت تضامنی که شرکا به صورت تضامنی مسئول هستند اگر دارایی شرکت برای تادیه دیون کافی نباشد هر یک از شرکا به نسبت سرمایه خود مسئول تادیه هستند.
این شرکت با هدف تجاری تاسیس میشود اما اگر از این موضوع چشم پوشی کنیم ماهیتا شباهت زیادی با شرکت حقوقی و مدنی دارد.
تشکیل شرکت نسبی
برای ایجاد شرکت نسبی باید شرکتنامه تنظیم شود و تمام سرمایه در همان ابتدا تادیه شود. سهمالشرکه شرکا میتواند غیرنقدی و یا نقدی باشد اما اگر به شکل نقدی باشد باید در همان ابتدا تادیه شود. گاهی ممکن است سهمالشرکه یک زمین یا کالا باشد که باید با توافق شرکا تقویم شود و به شرکت تحویل داده شود. نکته قابل ذکر این است که در شرکت تعاونی سرمایه شرکا مانند شرکتهای سهامی به قطعات سهم تقسیم نمیشود.
شرکا میتوانند یک شخص خارج از شرکت را برای مدیریت انتخاب کنند اما مسئولیت مدیر شرکت در برابر شرکا در هر صورت مشابه مسئولیت وکیل در برابر موکل است.
اختیارات مدیر شرکت در اساسنامه ذکر میشود و اگر شرکت با سهلانگاری ناشی از عمل مدیر متضرر شود او مسئول خواهد بود.
حداقل شرکای این شرکت دو نفر است و اگر دارایی شرکت برای تادیه قرض و دیون شرکت کافی نباشد و شرکت نتواند بدهی طلبکاران را بپردازد آنها میتوانند برای باقی مانده طلبشان به هریک از شرکا به نسبت سرمایهای که در شرکت دارند مراجعه کنند.
حداقل مبلغ مورد نیاز برای ایجاد شرکت تعاونی یک میلیون ریال است و برای ثبت شرکت باید هزینههایی را پرداخت کرد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره شده است:
- هزینه تنظیم اساسنامه و اظهارنامه و اوراق ثبتی
- هزینه حق الدرج
- هزینه حق الثبت
- هزینه روزنامه رسمی
- هزینه پوشه و گیره وپست
- هزینه تعین نام
- هزینه حق الوکاله
نقش وکیل و مشاوره حقوقی در کاهش هزینه ثبت شرکت
برای تاسیس و ثبت شرکت تجاری و یا مدنی باید به خوبی با مقررات و حقوق مربوطه آشنایی داشته باشید تا مانع ورود ضررو زیانهای آتی شوید. علاوه بر این بسیار ضروری است که با کمک یک وکیل با آگاهی کامل اقدام کنید و برای دریافت اطلاعات دقیق در رابطه با هزینه ثبت شرکت از مشاوره ثبت شرکت و متخصص امور ثبتی سفیر صلح کمک بگیرید.