ما در این مطلب قصد داریم شما را با ثبت شرکت بیمه آشنا کنیم. اصولا شرکتهای بیمه، بیمههایی مانند بیمههای عمر، مسئولیت، حوادث، خدمات درمانی و … را تحت پوشش قرار میدهند. همانگونه که میدانیم جبران بعضی خسارتها و همینطور گاهی اوقات هزینههای درمان برای بیشتر خانوادهها سخت است و به تنهایی نمیتوانند از عهده آن برآیند. از این رو شرکتهایی به وجود آمدند که با دریافت مبلغی از مشتریان، خسارات وارده و همینطور هزینههای درمانی و بهداشتی آنها را تا حدود زیادی پرداخت میکنند. با موسسه ثبت شرکت ما، آینده کسبوکارتان را مطمئن و آسان رقم بزنید.
شرایط ثبت شرکت بیمه چیست؟
شرایط تاسیس شرکت بیمه خصوصی چیست؟
برای جواب به این سوالات و همچنین برای ثبت شرکت بیمه باید در ابتدا یک مجوز از سازمان بیمه مرکزی دریافت کرد. باید فرد متقاضی، دارای مدرک تحصیلی در رشته مدیریت بیمه باشد و نباید هیچگونه سابقه کیفری و نظامی داشته باشد.
در صورتی که فرد متقاضی در رشته فوق تحصیل نکرده باشد، میتواند با سابقه کار مفید این کمبود را برطرف کند. مثلا برای افراد دارای مدرک کارشناسی و بالاتر در رشتههای مرتبط، باید دارای شش ماه سابقه کار، برای افرادی که مدرک کارشناسی و بالاتر در رشتههای غیر مرتبط هستند حداقل یک سال سابقه کار و برای دارندگان مدرک دیپلم، حداقل دو سال سابقه کار در رشته بیمه را دارا باشند.
البته باید توجه داشت که میتوان با شرکت در حداقل 80 ساعت آموزش، در یکی از سازمانهای آموزشی که مدرک معتبر داشته باشد و یا شرکت در دورههای آموزشی خود موسسه بیمه، این موضوع را ثابت کرد.
در ضمن برای ثبت شرکت بیمه، داشتن تابعیت ایرانی، مسلمان بودن، اعتیاد نداشتن به مواد مخدر و داشتن کارت خدمت یا معافیت از خدمت برای آقایان از شروط الزامی است. باید بدانید شرایط تاسیس شرکت بیمه ایران و اکثر بیمههای دیگر به همین منوال است.
حدود و اختیارات شرکتهای بیمه توسط نظامنامه دادگستری تعیین میشود. یعنی شرکتهای بیمه با توجه به دستورالعملهایی که دادگستری اعلام میکند، وظایف خود را انجام میدهند.
ثبت شرکت بیمه به چه صورت است؟
ثبت شرکتهای بیمه به دو روش صورت میگیرد:
در روش اول یک نمایندگی بیمه که مطابق با شرایط بیمه مرکزی باشد، را ثبت میکنیم.
در روش دوم ثبت شرکت بیمه به طور مستقل است.
باید بدانید که برای ثبت شرکت بیمه، در ابتدا باید شرکت به یکی از سه حالت خاص، تضامنی و تعاونی به ثبت برسد. البته شرکتهای بیمه مستقل نیز میتوانند به یکی از این سه حالت به ثبت برسند. البته بهترین حالت برای شرکت بیمه، سهامی خاص یا عام میباشد.
مراحل ثبت شرکت بیمه به چه صورت است؟
اقدام اول برای این کار دریافت مجوز از موسسه بیمه مرکزی و سپس تعیین نوع قالب شرکت است. بعد از آن تهیه اساسنامه اولیه و سپس امضا آن توسط تمامی شرکا است. باید توجه داشت که اساسنامه و اظهارنامه شرکت باید با نظامنامه دادگستری مطابقت داشته باشد.
موسسه بیمه مرکزی بعد از بررسی درخواست شما و مدارک لازم و همچنین مناسب بودن شرایط شما، اقدام به صادر کردن مجوز برای ثبت شرکت بیمه شما میکند. توجه کنید که شما با دریافت این مجوز، مجاز برای فعالیت نیستید باید ابتدا شرکت ثبت شود.
برای تاسیس شرکت به 500 میلیون ریال سرمایه اولیه نیاز است که باید در همان ابتدای کار 50 درصد این مبلغ در حساب شرکت گذاشته شود. به جز در مواردی که شرکت از نوع سهامی عام است، شرکا باید این مبلغ را پرداخت کنند.
بعد از آن بر اساس نوع شرکت، شرکا و سهامداران انتخاب میشوند و مجمع عمومی موسسین نیز ایجاد میشود. در این مجمع تمامی شرکا و سهامداران باید اساسنامه و اظهارنامه را امضا کنند و همچنین اعضا هیئت مدیره و بازرسین تعیین شوند.
بهتر است در جلسه فوق نامهای انتخابی برای شرکت مشخص شوند. باید 5 نام در برگه اعلام شود تا بعد یکی از آنها تایید شود. سپس باید جلسه هیئت مدیره تشکیل شود و در آن مدیر عامل، رئیس هیئت مدیره و نایب رئیس مشخص و وظایف آنها تعیین شود.
بعد از آن باید کلیه مدارک از جمله مجوز بیمه مرکزی، اساسنامه و اظهارنامه، نسخ صورت جلسات مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره و همچنین یک درخواست برای اداره ثبت شرکتها ارسال شود. کارشناسان مربوطه بعد از بررسی مدارک و در صورت تایید، شرکت را ثبت میکنند.
بعد از آن شما باید هزینههای ثبت شرکت را پرداخت کرده و سپس آگهی پیش نویس خلاصهای از شرکت را، در روزنامههای رسمی و کثیرالانتشار، منتشر کنید. به این ترتیب شرکت بیمه تاسیس میشود. البته باید برای آغاز فعالیت، کد اقتصادی و دفاتر پلمپ مالیاتی نیز دریافت کرد.
باید توجه داشته باشید که اگر میخواهید تغییری در شرکت ایجاد کنید، باید با نظر و تایید موسسه بیمه مرکزی و بر اساس نظامنامه دادگستری باشد.
برای ثبت شرکت بیمه چه مدارکی نیاز است؟
- تقاضانامه
- دو نسخه از اظهارنامه
- دو نسخه از اساسنامه یا شرکتنامه
- دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
- دو نسخه از صورتجلسه هیئت مدیره
- اساسنامه توسط بیمه مرکزی تایید شود و تاییدیه ارائه شود.
- باید 50 درصد سرمایه اولیه در حساب بانکی سپرده شود و گواهی بانکی آن ارائه شود.
- لیست کامل اسامی مدیران، سهامدارن و همچنین مقدار سهام آنها
- گواهی عدم سوء پیشینه مدیران، موسسین و بازرسین
- مدارک شناسایی مدیران، موسسین و بازرسین
- ارائه مدارک تحصیلی مدیر عامل و یک نفر از اعضا هیئت مدیره که مرتبط با مدیریت بیمه است، یا ارائه سابقه کار مفید و قابل رجوع
میزان درآمد یک دفتر بیمه چقدر است؟
باید گفت که درآمد شرکتهای بیمهای متغیر است و با مطالعه بیشتر، کار بیشتر و یادگیری اصول حرفهای میتوان درآمد خود را افزایش داد. شما با هدف گذاری بلند مدت، اصولی و مبتنی بر توانایی های فردی و اجتماعی خود میتوانید همواره درآمد خود را افزایش دهید.
ثبت نام نمایندگی بیمه ایران
نمایندگی بیمه ایران آگهی استخدام را توسط سامانه نیروی انسانی به کاربران عزیز اعلام و منتشر میکند. این سامانه خود منتشر کننده آگهی نیست و فقط آگهیهای استخدامی را به اطلاع شما کاربران میرساند.
ما برای کسانی که میگویند قصد داریم دفتر بیمه تاسیس کنند یک پیشنهاد داریم، و آن اینکه بهتر است قبل از راهاندازی یک نماینگی بیمه ابتدا به صورت یک بازاریاب در شرکتهای بیمه شروع به فعالیت کنند. چون راهاندازی یک شرکت بیمه دردسرها و هزینههای زیادی دارد و ممکن است بعد از ثبت شرکت و شروع به کار کردن، علاقه و استعداد لازم برای اینکار را نداشته باشند و با ضررهای زیادی رو به رو شوند.