جواز تاسیس چیست و چرا وجود آن لازم است؟ دریافت مجوز تاسیس برای شروع هر کاری لازم است و افراد برای آغاز کسبوکارشان به عنوان مثال به جواز تاسیس جهاد کشاورزی یا جواز تاسیس کارگاهی نیاز دارند. در این مقاله به این موضوع به صورت کامل و جامع میپردازیم. با ما در سایت سفیر صلح همراه باشید.
مجوز تاسیس سندی است که برای انجام یک فعالیت اقتصادی، سرمایهگذاری، تولیدی یا صنعتی به افراد حقوقی یا حقیقی داده میشود. در این مورد ارتباط موضوعی مجوز با موضوع کاری شرکت باید همراستا باشد. میتوان این جواز را از وزارت صنعت و معدن و تجارت، جهاد کشاورزی یا هر ارگان مرتبط دیگر دریافت کرد. مثلا برای تولید کالاهایی مانند ابزارهای پزشکی مجوز وزارت بهداشت گرفته میشود. یک نمونه جواز تاسیس را در تصویر زیر میبینید.
بهتر است بدانید که مجوز تاسیس تنها یک سال اعتبار دارد. یعنی پس از گذشت یک سال از صدور، نمیتوان از آن استفاده کرد. این مجوز قابل تمدید است و این تمدید به پیشرفت کار بستگی دارد. البته در صورتی که اقدام از سمت متقاضی انجام نشود، این جواز به صورت خود به خودی اعتبار خود را از دست میدهد. پس خود را انجام دهید تا برای انجام فعالیتهایتان دچار مشکل نشوید.
مورد دیگر این است که میتوان مجوز تاسیس را به غیر انتقال داد. همچنین افراد یا شرکتهای مختلف (واحدهای حقیقی یا حقوقی) امکان دریافت این مجوز را دارا هستند. البته دریافت آن یک شرط دارد. آن هم این است که قصد تاسیس واحدی تولیدی همانند کارگاه یا کارخانه را داشته باشند.
مطالعه بیشتر : ثبت شرکت آژانس هواپیمایی
اصلا نخستین گام برای راهاندازی کارخانه یا واحد تولیدی دریافت مجوز تاسیس است. همچنین باید مشخص شود که کارخانه برای چه شرکت خاص یا فرد خاصی تاسیس میشود. مثلا اگر شرکت خاصی مدنظر باشد، مجوز به صورت حقوقی و اگر فرد خاصی باشد، به صورت حقیقی صادر خواهد شد. افرادی که این جواز را دریافت میکنند، میتوانند در یک شهرک صنعتی مجاز در متن جواز، به تولید کالاهای مشخص شده بپردازند.
دریافت جواز تاسیس چه مزایایی دارد؟
امکان واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی برای افراد دریافتکننده وجود دارد. این مزیت دارای شروطی است که باید به طور کامل رعایت شوند. این واگذاری به صورت پرداخت ۳۰% از هزینه به صورت نقد و ۷۰% آن به صورت وام بدون بهره و کارمزد بانکی میباشد. بازپرداخت وام طی ۳۶ ماه انجام میشود و سررسید آن هر ۳ ماه یک بار است.
- امکان ثبت برند در سازمان ثبت علائم تجاری
- امکان حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی
- امکان دسترسی به پیش طرح توجیهی (PFS) که به وسیله کارشناسان مرجع تایید شده است.
- امکان اخذ وام یا تسهیلات (سود تولیدی، تنفس ۱ـ۲ ساله و پرداخت وام طولانی مدت)
بیشتر بدانیم: رتبه بندی شرکت چیست ؟
چگونه جواز تاسیس بگیریم؟ شرایط لازم برای دریافت جواز
دریافت مجوز تاسیس مانند هر کار اداری دیگری شرایط و مراحلی دارد. به طور مثال باید گواهی سوء سابقه، عدم اعتیاد، مجوز شهرداری، مجوز وزارت دارایی و … ارائه شود. در ادامه شرایط و مدارک موردنیاز بررسی شده است:
از آنجایی که مجوز تاسیس به دو شکل حقوقی و یا حقیقی اخذ میشود، در ادامه مدارک لازم برای هر دو نوع آورده شده است.
بیشتر بدانیم: آموزش گام به گام صفر تا صد مراحل ثبت برند تجاری
مراحل صدور جواز اینترنتی
- هر گاه که خواستید وارد شوید، نام کاربری و رمز عبورتان را وارد کنید و فرم پرسشنامه جواز تاسیس را پر کنید.
- سپس منتظر بمانید تا کارشناس مربوطه فرم شما را بازبینی کند.
- در صورتی که ایرادی در آن وجود نداشته باشد، جواز صادر میشود.
در زمان دریافت جواز باید به این مساله توجه کنید که کالاهای مرتبط باید با هم ذکر شوند و نمیتوان جواز تولید مواد دارویی و لوازم الکتریکی را به همراه هم صادر کرد.
چند نکته بسیار مهم در مورد صدور جواز
- هزینه جواز تاسیس واحد صنعتی ۱.۵ میلیون تومان است.
- زمان دریافت جواز تقریبا ۲ هفته است.
- تفاوتی در دریافت جواز حقیقی و حقوقی وجود ندارد؛ اما برای دریافت وام بالای یک میلیارد تومان، جواز حقوقی شرایط بهتری دارد.
- جواز تاسیس و پروانه بهره برداری باید پشت سر هم پیگیری شوند. یعنی پروانه بعد از صدور جواز داده میشود و باید ابتدا مجوز تاسیس دریافت شود.
- در صورتی که شخص مایل باشد، میتواند نسبت به منقضی شدن مدت زمان قانونی جواز یا ابطال آن اقدام کند.
مرجع صادر کننده جواز تاسیس کجاست؟
شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که کدام یک از سازمانها و ارگانها این مجوز را صادر میکنند. سازمانهای مختلفی براساس نوع فعالیت اقتصادی این جواز را صادر میکنند. البته وزارت صنعت، معدن و تجارت اکثر مجوزهای مربوط به فعالیتهای صنعتی را صادر میکند. سازمانها و وزارتخانههای دیگری مانند: جمله سازمان میراث فرهنگی (حوزه گردشگری و صنایع دستی)، وزارت کشور (حوزه NGO ها و احزاب)، وزارت جهاد کشاورزی (حوزه صنایع کشاورزی) و وزارت کار و تعاون (حوزه کارآفرینی و مشاغل خانگی) این جواز را صادر مینمایند.
اخذ جواز تاسیس چقدر زمان میبرد؟
زمان لازم برای ریافت جواز به عوامل مختلفی بستگی داد. به طور مثال این زمان برای دریافت جواز وزارت صنعت، معدن و تجارت بین ۲-۱۵ روز است. اما برای دریافت جواز وزارت جهاد کشاورزی باید بین ۱۵-۳۰ روز منتظر ماند. یا مثلا زمان لازم برای دریافت جواز میراث فرهنگی و گردشگری ۱-۲ ماه است.
جمع بندی
در این مقاله با شرایط دریافت مجوز تاسیس و نکات مهم آن آشنا شدید. با این اطلاعات مفید میتوانید برای اخذ جواز تاسیس واحد فنی مهندسی یا صنعتی اقدام کنید. زیرا در این صورت است که امکان شروع کار صنعتی و تولیدی را دارید. در نظر بگیرید که پیگیری جواز تاسیس بسیار مهم است و اگر وقت کافی برای انجام چنین کاری را ندارید، میتوانید از کارشناسان خبره ما در سایت سفیر صلح مشاوره ثبت شرکت بگیرید. همچنین هر سوال یا مشکلی در رابطه با ضوابط صدور جواز تاسیس و پروانه واحد فنی مهندسی دارید، از کارشناسان ما به عنوان راهنمای تکمیل فرم جواز تاسیس کمک بگیرید.