ثبت شرکت تاسیساتی امروزه رواج گستردهای گرفته است. علاوه بر کسب درآمد مطلوب، مزیتهای که این شرکت دارد، باعث شده است افراد زیادی به تاسیس شرکت تاسیساتی اقدام کنند. ثبت شرکت تاسیساتی به افراد کمک میکند تا بتوانند به راحتی در مناقصات بینالمللی و مزایدات دولتی شرکت کنند. همچنین میتوانند وامهای با مبلغ زیاد دریافت کنند. امروزه علاوه بر نمای زیبایی که هر ساختمان دارد برای رفاه حال افراد امکانات رفاهی زیادی داخل ساختمان تعبیه شده است.
از این امکانات میتوان به دربهای اضطراری، دربهای شیشهای، دربهای اتوماتیک، آسانسور، پله برقی، آب و فاضلاب، سیستم تهویه هوا، تاسیسات آتشنشانی، سونا، استخر، سیستمهای سرمایشی و گرمایشی اشاره کرد. تعمیر و تعویض تمام موارد ذکر شده توسط نیروهای متخصص شرکتهای تاسیساتی انجام میشود. در این مقاله از موسسه ثبت شرکت سفیر صلح به بررسی چگونگی ثبت شرکت تاسیساتی پرداختهایم.
شرکت تاسیساتی چیست؟
به شرکتی که در زمینه امور تاسیساتی مانند سیستمهای گرمکننده، سیستمهای سرد کننده، آسانسور، فاضلاب، گاز، تجهیزات مربوط به برق و آب و سیستمهای هشدار دهنده آتشسوزی فعالیت میکند و تعمیر و نگهداری موارد نام برده شده در ساختمان، کارخانهها و شرکتها را انجام میدهد، شرکت تاسیساتی گفته میشود. ثبت شرکتهای تاسیساتی در قالب سهامی خاص و قالب مسئولیت محدود انجام میشود.
اگر شما در زمینه تاسیسات تجربه دارید و از طریق آگهی، فامیل و آشنا میخواهید، کار بگیرید به ثبت شرکت تاسیساتی نیازی ندارید؛ ولی اگر قصد گسترش کسبوکار خود را دارید و میخواهید پروژههای بزرگ بگیرید باید به ثبت شرکت تاسیساتی اقدام کنید. به طور مثال اگر بخواهید در یک مناقصه شرکت کنید، بدون داشتن و ثبت شرکت تاسیساتی این امکان برای شما وجود ندارد.
ثبت شرکت تاسیساتی به شما کمک میکند تا بتوانید اعطای نمایندگی و اخذ وام را به راحتی بگیرید. علاوه بر این در مزایدهها و مناقصههای مختلف میتوانید، شرکت کنید. در نمایشگاههای گوناگون شرکتها تاسیساتی به راحتی میتوانند، شرکت کنند.
موضوع فعالیت شرکتهای تاسیساتی
شرکت تاسیساتی همان طور که از نام آن مشخص است در زمینههای تاسیساتی فعالیت میکند و با هدف تامین رفاه و آسایش مردم تشکیل شده است. این شرکتها به اجرای پروژههای تاسیساتی، تعمیر و نگهداری آنها مانند شبکه گازرسانی شهری، سیستمهای گرمایشی، سیستمهای سرمایشی، وسایل انتقال (پله برقی و آسانسور)، تاسیسات و تجهیزات تصفیه خانههای آب و فاضلاب کوچک، تجهیزات و تاسیسات ساختمان (آب، برق، فاضلاب و گاز) مشغول هستند.
تاسیسات مکانیکی شامل دو دسته صنعتی و ساختمانی میشوند. فعالیت در زمینه تاسیسات در ایران بازار کار خوبی دارد به ویژه در کارگاههای ساختمانسازی، کارگاههای صنعتی و کارخانجات صنعتی، بعد از این که شرکت تاسیساتی به ثبت رسید برای این که این شرکتها بتوانند پروژههای بزرگ بگیرند و در مناقصات دولتی شرکت کنند، باید حتما رتبهبندی شوند. رتبهبندی شرکتهای پیمانکاری تاسیساتی بر اساس شرایط و امتیازاتی که دارند، انجام میشود. رتبه بندی شرکت ها از یک تا پنج است.
شرایط ثبت کردن شرکت خدماتی تاسیساتی
امروزه ثبت شرکت تاسیساتی به دلیل پیشرفت تکنولوژی و ساخت سیستمهای جدید برای رفاه افراد بسیار مهم است. یکی از شرایط مهم برای ثبت کردن شرکتهای تاسیساتی داشتن افراد متخصص با نیروی بدنی مناسب و مهارت فنی برای تعمیر و تعویض لوله کشی، آبو فاضلاب، سیستمهای سرمایش و گرمایشی است. شرکتهای تاسیساتی علاوه بر درآمد خوبی که دارند باید نیرویهای کاری این شرکتها بدنی قوی و تجربهکاری داشته باشند؛ چون این افراد در این شرکتها با اتفاقات پیشبینی نشده مانند برق گرفتگی در حین کار، سوختگی، گاز گرفتگی و سقوط مواجه خواهند شد. از شرایط ثبت شرکت تاسیساتی سهامی خاص به گزینههای زیر میتوان اشاره کرد:
- حداقل سه نفر به عنوان اعضای شرکت سهامی خاص
- حداقل مبلغ به عنوان سرمایه ۱۰۰۰۰۰۰ریال
- به صورت نقدی ۳۵ درصد از مبلغ سرمایه باید به حساب شرکت واریز شود.
برای ثبت شرکت تاسیساتی با مسئولیت محدود به شرایط زیر نیاز است:
- هیچ کدام از اعضای هیئت مدیره نباید در سازمانهای دولتی اشتغال داشته باشند.
- اعضای هیئت مدیره سوء سابقه کیفری نداشته باشند.
- حداقل یک نفر به عنوان مدیر شرکت وجود داشته باشد.
- حداقل دو نفر به عنوان اعضاء شرکا وجود داشته باشد.
- هیچ مبلغی به عنوان سرمایه اولیه تعیین نشده است؛ ولی برای تاسیس شرکت ۱۰۰۰۰۰ ریال به صورت عرفی در نظر گرفته شده است.
مراحل ثبت شرکت تاسیساتی و ساختمانی
مراحل ثبت شرکت تاسیساتی و ساختمانی شامل موارد زیر میشوند:
- در قالب شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص مدارک لازم باید تهیه و گردآوری شود.
- در مرحله دوم در اداره ثبت شرکت تمام اطلاعات مربوط به شرکت و کارکنان باید ثبت شود.
- به اداره ثبت همه مدارک باید تحویل داده شود.
- مراجعه به اداره ثبت برای به امضاء رساندن مدارک و احراز هویت و تایید مدارک
- پرداخت هزینه چاپ برای آگهی در روزنامههای رسمی
اگر شما مدیر یک شرکت تاسیساتی هستید و میخواهید، پروژههای پردرآمد و بزرگی بگیرید باید شرکت خود را رتبهدار کنید. رتبهبندی این شرکتها از گرید یک تا پنج است. رتبه پنج و رتبه یک به ترتیب پایینترین گرید و بالاترین گرید را دارد. اگر رتبه پنج را دریافت کنید در مزایدات مختلف میتوانید، شرکت کنید. رتبهدار شدن شرکت در گرفتن وامهای با مبالغ زیاد و شرکت در نمایشگاهها بسیار مهم است.
مدارک ثبت شرکت تاسیساتی
برای ثبت شرکت تاسیساتی با مسئولیت محدود به مدارک زیر نیاز است:
- دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی
- دو نسخه از شرکت نامه با امضاء همه سهامداران
- تقاضا نامه شرکت با امضاء سهامداران
- مدارک هویتی لازم
- دو نسخه از صورتتجلسه هیئت مدیره با امضا سهامداران و بازرسین
- دو نسخه از اساسنامه با امضای سهامداران
- تصویر از آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی
- گواهی عدم پیشینه اعضای هیات مدیره
- مدارک احراز هویت برای هیات نظارت، مدیران و شرکا
- معرفی نامه برای نمایندگان
- در صورت نیاز وکالتنامه برای وکیل
برای ثبت شرکت تاسیساتی سهامی خاص به مدارک زیر نیاز است:
- اظهارنامه، صورتالجلسه مجمع عمومی، اساسنامه و صورتالجسله هیات مدیره هر کدام در دو نسخه
- اقرارنامه با امضای سهامدارن
- گواهی پرداخت حداقل ۳۵ درصد سرمایه
- مجوز در صورت نیاز
- ارائه مال غیرمنقول شرکت
- کارت ملی و شناسنامه تمام اعضاء
- در صورتی که سرمایهگذار شرکت اموال غیر نقدی معرفی کرده است، تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری باید ارائه شود.
انواع مدلهای ثبت شرکت تاسیساتی شرکت
ثبت شرکت تاسیساتی در قالبهای زیر انجام میشود:
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت سهامی خاص
- شرکت نسبی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت تضامنی
بهترین گزینه برای ثبت شرکت تاسیساتی به دو صورت ثبت شرکت سهامی خاص و ثبت شرکت با مسئولیت محدود است. ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای ثبت شرکت تاسیساتی محبوبترین قالب است. حداقل به دو شریک برای ثبت این نوع شرکتها نیاز است و مسئولیت شرکا به میزان سرمایه آنها بستگی دارد. یک میلیون ریال حداقل سرمایهای است که برای ثبت این شرکتها در نظر گرفته شده است. در قسمت قبل مدارک لازم برای ثبت این نوع شرکتها را نام بردهایم.
یکی دیگر از گزینههای محبوب برای ثبت شرکت تاسیساتی، سهامی خاص است که حداقل به سه نفر شریک نیاز است. البته برای ثبت این نوع شرکتها وجود یک بازرس اجباری است. همچنین برای ثبت این شرکتها توسط خود موسسین تمامی سرمایه مورد نیاز شرکت باید تامین شود.
اسم شرکت تاسیساتی
همان طور که از اسم شرکت تاسیساتی مشخص است، فعالیت چنین شرکتی در زمینه انواع تاسیسات ساختمانی و صنعتی است. این شرکتها با نیرویهای با تجربهای که دارند به نصب، راهاندازی، تعمیر و نگهداری انواع تاسیسات مانند گازرسانی، سیستم سرمایش، آبوفاضلاب مشغول هستند. علاوه بر تجربه کاری این شرکتها باید نیروی کاری با بدنی قوی داشته باشند. بنابراین شرط اساسی برای ثبت این شرکتها تجربه و نیروی قوی بدنی است.
برای تعیین نام شرکت ما به شما پیشنهاد میکنیم با موسسه ثبتی سفیر صلح ارتباط بگیرید تا بتوانید از هر گونه خدماتی که در زمینه ثبت شرکت تاسیساتی نیاز دارید، بهرهمند شوید و بتوانید شرکت خود را رتبهبندی کنید و پروژههای بزرگ بگیرید و به درآمد بالایی برسید. ثبت شرکتهای تاسیساتی بیشتر به دو صورت سهامی خاص و با مسئولیت محدود انجام میشود. شرایط و مدارکی که برای ثبت این دو شرکت لازم است را در پاراگرافهای قبل برای شما عزیزان نام بردهایم.
نمونه اساسنامه شرکت تاسیساتی
در اساسنامه شرکت تاسیساتی نام شرکت و سال تاسیس آن درج شده است. آدرس شرکت، نوع شرکت (سهامی خاص و مسئولیت محدود) و موضوع فعالیت شرکت درج شده است. میزان سرمایه شرکت و مدت شرکت از دیگر مواردی هستند که در اساسنامه شرکت به ثبت رسیدهاند. اساسنامه بسته به نوع شرکت تاسیساتی، ماده و تبصره مختلفی دارد. به عنوان مثال وظایف هیات مدیره، وظایف مدیر عامل، ترازنامه و سود و زیان شرکت در اساسنامه درج شده است.
شما میتوانید با موسسه ثبتی سفیر صلح ارتباط بگیرید و هر گونه اطلاعاتی که میخواهید از کارشناسان این مجموعه در مورد اساسنامه شرکت تاسیساتی کسب کنید. از وظایف هیات مدیره که در اساسنامه ذکر شده است به گزینههای زیر میتوان اشاره کرد:
- تعیین وظایف هر یک از واحدها
- تعیین و معرفی امضاهای مجاز
- تهیه آیین نامههای مالی و معاملاتی
- تهیه و تنظیم بودجه
- تهیه حساب سود و زیان
- تهیه ترازنامه
- عقد قراردادهها
اخذ رتبه پیمانکاری و تاسیسات
هر شرکتی باید کارکرد مالی داشته باشد تا بتواند رتبه تاسیسات و تجهیزات خود را ارتقا دهد. به طور مثال اگر شرکت شما سه سال و شش ماه پیش رتبه پنج تاسیسات را کسب کرده است برای ارتقا رتبه شرکت خود باید حداقل کارکرد مالی داشته باشید. برای این منظور باید در طول این سه سال و نیم قراردادهها و پروژههای خود را بررسی کنید و هر زمانی که کارکرد مالی شما افزایش یافته است، میتوانید درخواست ارتقا رتبه برای شرکت تاسیساتی خود بدهید.
حداکثر رتبه و حداقل رتبه به ترتیب یک و پنج است. کسب رتبه یک نشان دهنده سطح بالای کیفیت شرکت است. برای گرفتن رتبه، شرکت هیچ گونه ممنوعیت قانونی نباید داشته باشد و مدارک زیر را برای اخذ رتبه تاسیسات و تجهیزات آماده کند:
- اظهارنامه
- اساسنامه
- ارائه مدارک و اسناد شرکت
- آگهی تاسیس شرکت در روزنامه
- آخرین صورتجلسه شرکت
- مجموع قراردادهای ۱۵ سال اخیر
- اظهارنامه سه سال اخیر
- کپی کارت ملی و کپی شناسنامه کلیه شرکای شرکت
- کپی مدارک تحصیلی مهندسین شرکت