اختراع به منظور ساخت و ثبت وسیلهای است که در صنعت جدید بوده و کاربرد داشته باشد. امروزه یکی از راههای اخذ اقامت در کشورهای مختلف ثبت اختراع است. با این حال ثبت اختراع مهاجرت دارای شرایط ویژهای است که قصد داریم در این مطلب به آن بپردازیم. اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات در این باره هستید لطفا با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggleتاثیر ثبت اختراع در مهاجرت
با توجه به افزایش روزافزون بشر به تکنولوژی امروزه کشورهای مختلف دنیا به دنبال جذب نیروهای ماهر هستند تا بتوانند از این راه کمبودهای مهارتی و ضعف کشور خود را جبران کنند. این موضوع اهمیت ثبت اختراع اقامت را به خوبی روشن میکند. از این رو افرادی که اختراعی را به ثبت رسانده باشند میتوانند مطابق شرایط خاص کشور خاص اقامت آن را دریافت کنند. با توجه به این که مخترعین برای کشورهای مختلف مانند سرمایه هستند امروزه کشورهای مختلفی مانند استرالیا، آمریکا، آلمان، کانادا و …. مخترعین را با شرایط خاصی جذب کرده و با ثبت اختراع مهاجرت از این طریق میتوانند به تحول فناوری و صنعت کشور خود کمک کنند. برای ثبت بین المللی اختراع با مشاورین ما در تماس باشید.
برنامه زمانی مهاجرت از طریق ثبت اختراع
هر یک از مخترعین در صورتی که واجد شرایط ذکر شده در این مقاله باشند و اختراعشان ویژگیهای لازم برای ثبت را داشته باشد میتوانند به کشور مورد نظر خود مهاجرت کنند. توجه داشته باشید که جزئیات مربوط به مراحل اجرای ثبت اختراع و برنامه زمانی مهاجرت در کشورهای مختلف با هم متفاوت بوده و اگر قصد ثبت اختراع مهاجرت دارید ابتدا باید در مورد مراحل و برنامه زمانی کشور مورد نظر اطلاعاتی را کسب کنید.
بیشتر بخوانید : مهاجرت به آلمان از طریق ثبت اختراع چگونه است؟
شرایط قانونی مهاجرت از طریق ثبت اختراع
امروزه کشورهای مختلف برای ثبت اقامت مهاجرت قانون خاص خود را دارند اما می توان گفت که قانونهای زیر در تمام کشورهایی که مخترعین را جذب میکنند وجود دارد:
کاربرد بودن ابتکار
یکی از مهمترین شرایط ثبت اختراع مهاجرت این است که اختراع شما از لحاظ کاربردی برای بشر مفید باشد. به عبارت بهتر شما نمیتوانید با یک اختراع جدید اما ساده و بدون کاربرد اقامت کشوری را اخذ کنید. بنابراین جهت ثبت اختراع برای مهاجرت این نکته را در نظر داشته باشید که ابتکار شما کاربردی و جدید باشد و تا به حال کسی مانند آن را به ثبت نرسانده باشد.
اشتغالزایی
هنگامی میتوانید بگویید که اختراع شما نوعی ابتکار کاربردی است که سبب ایجاد مشاغل جدید شود. به عنوان مثال اگر میخواهید ثبت اختراع مهاجرت را برای کشور کانادا را انجام دهید باید اختراعی را ثبت کنید که کشور کانادا به آن نیاز داشته باشد و در صنعت مورد نظر خود سبب اشتغالزایی شود. به عبارت دیگر یکی از اصلی ترین پارامترها و معیارها برای پذیرش اختراع این است که اختراع پس از ثبت تجاریسازی شده و برای دولت آن کشور راهگشا باشد.
دارا بودن مدرک تحصیلی قابلقبول
یکی از مهمترین شرایط ثبت اختراع مهاجرت در اغلب کشورها به خصوص در کانادا داشتن مدرک تحصیلی قابل قبولی است که ثابت کند فرد نخبه است و اختراع را خودش به ثبت رسانده است. بنابراین فرد برای اخذ اقامت از طریق ثبت اختراع حتما باید مدرک تحصیلی قابل قبولی را به کشوری که قصد گرفتن اقامت آن را دارد ارائه دهد.
سن مناسب
با وجود این که در برخی از موارد پیش میآید که مخترع سن کمی دارند اما قانون برخی از کشورها به ویژه کانادا این است که فرد برای اخذ اقامت از طریق اختراع باید دارای سن قانونی حداقل ۱۸ سال باشد. البته این قانون مختص برخی از کشورها بوده و برخی از کشورهای دیگر پذیرای مخترعین سن پایین نیز است چرا که ما در کشور ایران مخترعینی داریم که کودک و نوجوان هستند و به سن قانونی نرسیدهاند.
تسلط به زبان کشور
جهت ثبت اختراع مهاجرت لازم است مخترع زبان کشوری که قرار است در آن اقامت گزیند را بیاموزد. هم چنین در کنار زبان مربوط به کشور لازم است فرد زبان انگلیسی را نیز بیاموزد. به عنوان مثال اگر قصد مهاجرت به کشور آلمان از طریق ثبت اختراع را دارید باید زبان آلمانی و انگلیسی را یاد بگیرید.
داشتن تجربه کار
جهت ثبت اختراع مهاجرت لازم است فرد در حیطه مربوط به اختراع خود دارای تجربه کاری باشد و از این طریق امکان همکاری و آموزش به افراد آن کشور را فراهم آورد.
ویژگیهای اختراع برای مهاجرت از طریق ثبت اختراع
با وجود اینکه از طریق ثبت اختراع میتوانید مهاجرت کنید و اقامت کشور دلخواه خود را بگیرید اما باید به این نکته نیز توجه کنید که هر اختراعی برای اخذ اقامت مورد پذیرش کشورهای مختلف نخواهد بود. برای ثبت اختراع مهاجرت لازم است که اختراع دارای ویژگیهای زیر باشد:
- نوآوری و ابتکار
هر گونه اختراعی نمیتواند باعث نوآوری شود. در واقع شما باید در نظر داشته باشید که اختراع بتواند مشکلی از مشکلات جامعه را حل کرده و برای افراد کارآمد و مفید باشد. هنگامی که اختراع شما این ویژگی را داشته باشد نوعی ابتکار و نوآوری به حساب آمده و ارزش ثبت اختراع مهاجرت را دارد. به عبارت بهتر اختراع باید برای آن کشور کاملا جدید باشد و تا به حال کسی آن را به ثبت نرسانده باشد.
- دارا بودن کاربرد صنعتی
یکی دیگر از شرایط ثبت اختراع مهاجرت این است که اختراع به هر نحوی که شده در رشتهای از صنعت قابلیت ساخت و استفاده داشته باشد. در این صورت میتوان گفت که آن اختراع از سوی قانون مورد تایید و حمایت قرار خواهد گرفت.
- قابلیت تجاری سازی
اختراع باید به اندازهای در صنایع مختلف کاربرد داشته باشد که بتوان آن را به مرحله تجاری سازی رساند. به عبارت بهتر اختراع باید از طریق تجاری سازی قابلیت اشتغالزایی برای تمام افراد جامعه را نیز داشته باشد.
مراحل ویزای مهاجرت از طریق ثبت اختراع
اولین قدم برای ثبت اختراع مهاجرت این است که اختراع شما باید دارای ویژگیهای ثبت که در قسمت بالا گفته شد باشد. یعنی اختراع باید جدید و کاربردی بوده و علاوه بر این که قابلیت تجاری سازی و اشتغالزایی داشته باشد در بازار قابل عرضه و فروش نیز باشد. اگر شما گمان میکنید چنین اختراعی دارید و قصد ثبت اختراع مهاجرت دارید باید ابتدا قانون و شرایط خاص کشور مورد نظر خود را بدانید چرا که برخی از کشورها دارای قانون و شرایطی خاصی برای ثبت اختراع مهاجرت هستند. در مرحله بعد باید اقدام به دریافت ویزای کشور مورد نظر کنید که در این مورد نیز نوع ویزای کشورهای مختلف با هم فرق میکند. به عنوان مثال برای اقامت در کشور آمریکا از طریق ویزای EB_1 و کشور کانادا از طریق ویزای استارتآپ ممکن است. در مرحله بعد بتوانید اختراع خود را در سامانه مربوط به ثبت اختراع کشور مورد نظر ثبت کنید.