انحلال شرکت : پایان عمر آن شرکت
سامانه انحلال شرکت: سامانه جامع ثبت شرکت ها —> صورت جلسه تغییرات شرکت
انحلال شرکت : پایان عمر آن شرکت
سامانه انحلال شرکت: سامانه جامع ثبت شرکت ها —> صورت جلسه تغییرات شرکت
فهرست مطالب
Toggleاگر شرکت برای یک مدت نامحدود تشکیل شود و یا مدت تعیین شده به اتمام نرسیده باشد شرکا میتوانند در این مورد با رضایت تصمیمگیری کنند. اما اگر زمان تمام شود و تمدید انجام نشود شرکت خودبه خود منحل میشود. انحلال با تغییر اساسنامه هم امکان پذیر است. به عبارت دیگر شرکا میتوانند مدت شرکت را در اساسنامه تغییر دهند و زمان آن را کوتاه کنند. نکته مهم این است که در چنین حالتی حتما باید تغییرات مربوط به انحلال به اطلاع عموم برسد.
با منتفی شدن موضوع شرکت یا تعدد شرکا و یا با منتفی شدن این نوع شرکت توسط قانونگذار، شرکت منحل میشود. علاوه بر این اتمام مدت شرکت و یا ورشکسته شدن آن هم منجر به انحلال شرکت میشود.
گاهی اوقات شرکا میتوانند از دادگاه برای انحلال شرکت درخواست کنند.
در چنین حالتی باید برای درخواست خود دلایل کافی داشته باشند و اگر دادگاه این دلایل را بپذیر احتمال صدور رای برای انحلال شرکت وجود خواهد داشت. دلیل موجه ممکن است هر چیزی باشد و تعیین دلایل مشخص امکان پذیر نیست و بسته به موقعیت و با نظر دادگاه تعیین میشود. اما دلیل موجه به طور کلی ممکن است چیزی باشد که ادامه فعالیت شرکت را دشوار و غیر ممکن و یا با زیان زیاد همراه کند. برای مثال ممکن است مشخص شود که بخش عمدهای از فعالیت شرکت که هدف اصلی تشکیل آن بوده غیرقانونی است.
تصفیه به معنی نقد کردن دارایی شرکت و بدهیها و طلبهای آن است و بعد از اینکه دیون پرداخت شد دارایی میان شرکا تقسیم میشود. تصفیه در شرکتهای اشخاص ممکن است به شکل قراردادی یا دوستانه و یا قانونی انجام شود.
در حالت قراردادی طرفین باید به رعایت قواعد آمره توجه داشته باشند. ثبت شرکت با مسئولیت محدود ، تصفیه توسط مدیران شرکت انجام میشود و متصدی تصفیه تنها زمانی میتواند با صلح داور تعیین کند که یک سال از تاریخ اولین انتشار آگهی در روزنامه گذشته باشد و اساسنامه یا مجمع عمومی شرکت به او این اجازه را داده باشد. اگر تخلفی در این خصوص صورت بگیرد متصدی یا متصدیان تصفیه مسئول خسارت طلبکاران متضرر هستند.
مدارک مورد نیاز به شرح زیر است:
ثبت انحلال در شرکت تضامنی به شکل زیر انجام میشود:
حکم دادگاه ممکن است ناشی از موارد زیر باشد که به دلیل درخواست افراد ذینفع اتفاق میافتد:
دادگاه صالح است که در موارد ذکر شده حکم صادر کند. لازم به ذکر است که اگر انحلال به دلیل ورشکستگی باشد تابع مقررات قانون امور ورشکستگی است. اگر مدیر تصفیه تعیین نشده باشد و یا به خوبی وظایفش را انجام ندهد هر فرد ذینفعی میتواند با مراجعه به دادگاه درخواست تعیین یک مدیر تصفیه جدید بدهد.
اگر یکی از اعضا حضور نداشته باشد و غایب باشد امکان انحلال بدون حضور او وجود ندارد مگر اینکه اعضای شرکت از این فرد غایب یک وکالتنامه تام داشته باشند که بتوانند با آن از طرف او برای انحلال رضایت بدهند.
مدارک مورد نیاز برای انحلال هرکدام از شرکتها متفاوت است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:
پیشنهاد سفیر صلح: انحلال شرکت غیرفعال
همه اعضا باید صورتجلسه را امضا کنند و برای انحلال رضایت داشته باشند. انحلال پیش از زمان اتمام مدت تنها در صلاحیت مجمع عمومی فوقالعاده است و جلسه مجمع باید به شکل رسمی و با اکثریت دو سوم آرا حاضر تشکیل شود و تصمیمگیری انجام شود.
سهامداران شرکت باید با توجه به مقررات یک صورتجلسه تحت عنوان مجمع عمومی فوقالعاده تنظیم کنند و آن را به همراه سایر مدارکی که ذکر شد به اداره ثبت شرکتها تحویل دهند. پس از آن اداره درخواست را بررسی میکند و درصورت صحت موارد و مدارک، برای انحلال اقدام میکند. در این مرحله با انتشار آگهی در روزنامه رسمی یا کثیرالانتشار که آگهیهای شرکت همیشه در آن منتشر شده، به اطلاع صاحبان سهام میرسد که شرکت در حال انحلال است.
آن دسته درآمدی که برای کسب سود بوده است مشمول مالیات است اما درآمد نوع دوم که ناشی از فروش دارایی و اموال شرکت بوده و برای تصفیه انجام شده مشمول مالیات نیست چرا که معامله تجاری و سودآور نبوده است.
در قانون مالیاتهای مستقیم ذکر شده که پیش از زمان تشکیل مجمع عمومی یا سایر ارکان شرکت که صلاحیت تصمیمگیری در مورد انحلال را دارند، آخرین مدیر یا مدیران شرکت که یک شخص حقوقی است باید یک اظهارنامه تنظیم کنند و در آن لیست دارایی و بدهیهای شرکت را تا تاریخ دعوت مجمع شرح دهند. و باید مشابه همان اظهارنامهای باشد که سازمان امور مالیاتی تنظیم و تهیه کرده است.
این اظهارنامه باید توسط همه صاحبان سهام امضا شود و با مهر شرکت مهر شود.
اگر اظهارنامه انحلال تسلیم اداره نشود و یا برخلاف واقعیت تنظیم شود، قسمتی از سرمایه شرکت در زمان انحلال به عنوان جریمه دریافت میشود و تمام شرکا ضامن شرکت برای پرداخت این جریمه هستند.
فرم اظهارنامه را باید از سازمان امور مالیاتی دانلود کنید.
نوع دوم اظهارنامه انحلال همان اظهارنامه مالیاتی آخرین سال فعالیت شرکت است و تنظیم آن به عهده مدیر تصفیه است.
اگر این اظهارنامه تنظیم و تسلیم نشود مدیر یا مدیران تصفیه ضامن پرداخت جرایم مربوطه خواهند بود
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با انحلال شرکت و همچنین دیگر خدمات ثبت شرکت میتوانید با کارشناسان ما در موسسه سفیر صلح در تماس باشید.
پایان موضوع شرکت، پایان مدت شرکت، ورشکستگی شرکت، با تصمیم عدهای از شرکا که سهمالشرکه آنها بیش از نصف سرمایه شرکت باشد و با فوت یکی از شرکا اگر به موجب اساسنامه این مساله پیشبینی شده باشد.
اراده شرکا، به دلیل از بین رفتن یکی از عناصر شرکت، دلایل موجه، وضعیت یکی از شرکا
اگر بخوایم یه شرکت رو منحل کنیم جقدر زمان میبره؟
بین 3 تا 5 روز
با سلام آیا امکان نقل و انتقال سهام شرکت منحله به اشخاص ثالث میسور است یا خیر ؟ و اداره ثبت شرکتها نقل و انتقال سهام را پس از دریافت مالیات تبصره یک ماده 143 تایید میکند؟
درود برشما، برای نقل و انتقال سهام انتقال دهنده و انتقال گیرنده تشریف ببرند مالیات و مفاصا حساب مالیاتی بگیرند و بعد از انحلال و نشر آگهی در روزنامه رسمی هیچگونه تغییراتی قابل انجام نیست.
سلام وقتتون بخیر
برای انحلال یک شرکت اگر 20 درصد سهامداران موافق انحلال نباشند و 80 درصد موافق انحلال چه اتفاقی میوفته؟
سلام بر مشاور محترم
من یه سوال دارم
شرکت سهامی خاص داشتیم که از سال 96 تعطیل هست و هرسال نامه تعطیلی را به اداره مالیاتی دادیم و حسابها هم تسویه شده
انحلال شرکت رو از طریق اداره ثبت پیگیری کردم و نهایتاً در روزنامه رسمی انحلال شرکت به چاپ رسید.
اینکه باید اظهارنامه مالیاتی برای انحلال شرکت بدیم رو خبر نداشتم و از زمان انحلال هم یکسال میگذره
اگه ممکنه راهنمائی کنید که با این توصیف، الان چیکار باید بکنم؟
صورتجلسه مجمع و … دیگه اصلا نمیشه تهیه کنم. دیگه شرکتی وجود نداره. مدیری در کار نیست. اعضائی در کار نیستند.