در این مقاله ما قصد داریم به بررسی ثبت شرکت فریلنسری بپردازیم. اگر شما میخواهید اطلاعاتی در این رابطه کسب کنید، بهتر است در این مقاله با ما همراه شوید.
در ابتدا باید بگوییم واژه فریلنسری به معنای دورکاری یا آزادکاری است؛ به این معنا که افراد بدون داشتن حضور فیزیکی در محل کار و اصولا بدون داشتن قرارداد بلند مدت، کاری را انجام میدهند. معمولا این شغل برای افراد بدون هزینه است. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ابزارهای ارتباط جمعی، بهتر میتوان کارها را به صورت فریلنسری انجام داد. انجام کارها به صورت فریلنسر دارای یکسری مزایا و معایبی است که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. همچنین مراحل ثبت شرکت فریلنسری به همراه شرایط و مدارک این نوع شرکت را بررسی میکنیم.
یکی از مزایای کار به صورت فریلنسری، نداشتن محدودیت زمانی و مکانی است. به این صورت که افراد در هر جای دنیا میتوانند، به صورت دورکاری، پروژههای مختلف و با اندازههای گوناگون را انتخاب کنند و در زمانهای بیکاری، و حتی آن را به صورت شغل دوم انجام دهند. داشتن سرعت عمل بالا در کار نیز، بستگی به افراد دارد.
در کنار مزایای گفته شده برای کار به صورت فریلنسری، معایبی نیز وجود دارد. مثلا برای معایب کار به صورت دورکاری میتوان گفت که:
- آینده شغلی افرادی که به این صورت کار میکنند نامعلوم است.
- همچنین این افراد نمیتوانند کار کردن در محیط کاری را تجربه کنند و از این طریق مهارتهای لازم را کسب کنند.
- یکی دیگر از معایب کار به صورت فریلنسری، مسائل حقوقی است که ممکن است به وجود آید. همچنین گاهی اوقات ممکن است افراد و مشتریان اعتماد کافی نداشته باشند.
ولی باید گفت با وجود این معایب، امروزه جوامع با سرعت زیادی به سمت کار فریلنسری پیش میرود؛ زیرا این روش کاری به خاطر داشتن مزایا و همچنین صرفه جویی در منابع، طرفداران زیادی دارد.
باید بگوییم به جز افرادی که تنها به صورت فریلنسری کار میکنند، برخی شرکتهایی نیز وجود دارند که به این صورت فعالیت میکنند. البته تمامی مشاغل و شرکتها نمیتوانند به صورت فریلنسری یا دورکاری فعالیت کنند و فقط شرکتهایی که در زمینههایی چون تولید محتوا، طراحی گرافیک، برنامه نویسی، ساخت تیزر و انیمیشن، طراحی صفحات وب و … فعالیت میکنند، میتوانند به این صورت کار کنند. این مشاغل میتوانند انجام پروژههای شرکت را به صورت دورکاری یا برون سپاری به افراد دیگری بسپارند. و با این روش میتوانند پروژههای بیشتر و در سطح وسیعتری انجام دهند. همچنین با استفاده از این روش میتوانند در مصرف بسیاری از منابع، صرفه جویی کنند.
دلیل دیگر برای ثبت شرکت فریلنسری این است که، افرادی را به عنوان واسطه، بین اشخاصی که قصد انجام پروژهای را دارند و افرادی که میتوانند و تخصص لازم را دارند که آن کار را به صورت فریلنسری انجام دهند، قرار میدهند. یعنی در واقع این شرکتها، واسطهای بین پروژه دهنده و کسی که پروژه را انجام میدهد، هستند.
امروزه ثبت شرکتهای فریلنسری بسیار زیاد شده است و افراد زیادی با استفاده از سامانههای اینترنتی و این روش کسب درآمد میکنند. باید گفت که ثبت شرکتهای فریلنسری با دیگر شرکتها فرق زیادی ندارد و میتوان این شرکتها را در قالبهای مختلف تجاری ثبت کرد. ولی به طور کلی بهترین روش برای ثبت این شرکتها در قالب ثبت شرکت سهامی خاص و ثبت شرکت با مسئولیت محدود است.
شما میتوانید برای تشکیل و ثبت شرکت فریلنسری خود، فقط با مراجعه به سامانه مربوطه که اداره ثبت شرکتها معرفی کرده است مراحل ثبت را انجام دهید و نیازی به مراجعه حضوری نیست. همچنین میتوانید مدارک مربوطه را از طریق پست ارسال کنید.
ما به افرادی که قصد ثبت شرکت فریلنسری خود را دارند، پیشنهاد میکنیم که در ابتدا و قبل از هر گونه اقدامی، قوانینی که مربوط به افراد فریلنسر یا دورکار است را مطالعه کنند؛ تا در آینده با هیچ گونه مشکلی در مدیریت مجموعه خود مواجه نشوند. همچنین افرادی نیز که به صورت فریلنسری کار میکنند باید با این قوانین آشنایی داشته باشند تا نگذارند حقشان ضایع شود.
- در ابتدا باید یک نام مناسب برای شرکت انتخاب کنید.
- سپس باید برای وظایف و مسئولیت هر کدام از ارکان شرکت، قوانین و مقرراتی تعیین شود.
- حیطه اختیارات افراد و روابط بین شرکاء مشخص شود.
- مدارکی برای شخصیت حقوقی شرکت تنظیم شود.
- همچنین اطلاعات کافی راجع به مراحل ثبت شرکت داشته باشید.
همانطور که قبلا گفتیم یکی از روشهای ثبت شرکت فریلنسری که بسیار رایج است، سهامی خاص میباشد. این شرکتها معمولا از دو یا چند نفر تشکیل میشود که باید تمامی سرمایه مورد نیاز شرکت را خودشان تامین کنند. نکتهای که در این جا قابل توجه است، این است که این شرکتها را فقط با یک میلیون ریال نیز میتوان ثبت کرد.
- دو نسخه از اساسنامه
- دو نسخه از اظهارنامه
- پرداخت 35 درصد از سرمایه شرکت و همچنین اصل رسید بانکی آن
- اصل مدارک هویتی مدیران، سهامداران، بازرسان
- مجوز رسمی برای مشاغلی که نیاز به مجوز دارند.
- اعضای هیئت مدیره باید گواهی عدم سوء سابقه ارائه کنند.
- دو نسخه از صورتجلسه هیئت مدیره
- دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسسان
- اگر برای انجام مراحل ثبت از وکیل کمک گرفته شود، به یک وکالتنامه محضری نیاز است.
در این روش نیز از دو یا چند شریک برای ثبت شرکت میتوان استفاده کرد. فقط باید توجه کرد که در این روش سرمایه به صورت سهام نیست و فقط به صورت سهم الشرکه تعریف شده است.
در این روش نیز شما میتوانید به صورت غیر حضوری و فقط با مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکتها، شرکت خود را ثبت کنید.
- دو نسخه از اظهارنامه
- دو نسخه از اساسنامه
- دو نسخه از شرکتنامه که به صورت اختیاری است.
- مدارک هویتی همه شرکاء
- دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی موسسان
- دو نسخه از صورتجلسه هیئت مدیره
- رسید بانکی که نشان دهنده واریز سرمایه اولیه است.
- مجوز فعالیت در صورتی که به آن نیاز باشد.
- مدیران باید گواهی عدم سوء سابقه ارائه کنند.
- اگر برای انجام مراحل ثبت وکیل گرفته باشید به وکالتنامه محضری نیاز است.