ثبت شرکت در خارج از کشور طرفداران زیادی دارد و بسیاری از سرمایهگذاران به دنبال چنین کارآفرینیهایی هستند. این افراد علاوه بر مزایای بیشمار اقتصادی، میتوانند از این موقعیت برای اخذ اقامت هم استفاده کنند. همچنین امکان ورود به بازارهای بینالمللی و گسترش کسبوکار در بازارهای جهانی وجود دارد. البته هر کشوری قوانین و مقررات خاص خود را دارد و باید در این مورد مشاوره ثبت شرکت تخصصی گرفت. با ما در این مقاله همراه باشید تا با اطلاعاتی جامعی در این رابطه آشنا شوید.
مراحل ثبت شرکت در هر کشوری متفاوت است. به طور مثال ممکن است یک کشور مقررات آسانتری داشته باشد و هزینههای کمتری دریافت کند. از طرف دیگر ثبت شرکت در برخی کشورها به سرمایه زیاد و یک دفتر مرکزی نیاز دارد. البته هر کشوری مزایای اقتصادی خاص خود را دارد و این سختیها به عواید بعد از آن میارزد.
بررسی کشور مقصد از لحاظ فرهنگی، اقتصادی، وضعیت پذیرش مهاجرین و افراد خارجی بسیار مهم است و باید این کار انجام شود. در این صورت سرمایهگذاران کمتر به مشکل برمیخورند. شناخت عمیق کشور مقصد ضروری است و توصیه میشود که تمام بررسیهای لازم برای انتخاب کشور موردنظر انجام شود.
البته این کار مزایای زیادی هم دارد و باعث میشود یک فرد به شخصی (شرکتی) سرشناس در حوزه تولید، صادرات و واردات یا سرمایهگذاری در سطح جهانی تبدیل شود. به طور کلی ثبت شرکت در خارج از کشور به راحتی انجام نمیشود و شرایط و ضوابط خاصی دارد. البته این موضوعات به طور کامل در این مقاله بررسی میشود.
بیشتر بخوانید : مشاوره برای ثبت اختراع بین المللی و مهاجرت به وسیله ثبت اختراع را از اینجا بخوانید.
شرایط اولیه ثبت شرکت در یک کشور خارجی به این صورت است:
- شرکت موردنظر باید دارای نام و مشخصات باشد.
- خدمات و محصولاتی تولیدی شرکت مشخص شود.
- نیروری موردنیاز برای ثبت شرکت در کشور خارجی فراهم باشد.
بیشتر بخوانید : مشاوره برای ثبت اختراع بین المللی و مهاجرت به وسیله ثبت اختراع را از اینجا بخوانید.
مزایای ثبت شرکت در خارج از کشور
- دریافت اقامت کشورهای اروپایی و … از طریق ثبت شرکت
- امکان افتتاح حساب بینالمللی در بانکهای خارجی
- امکان دور زدن تحریمهای قرار گرفته بر دوش کشور
- امکان ورود به بازارهای بینالمللی و تولید انبوه محصولات
- توانایی بهتر در مدیریت منابع انسانی
- امکان استفاده از معافیتهای مالیاتی
شرایط عمومی ثبت شرکت در خارج از کشور
چندین روش برای مهاجرت به کشورهای خارجی وجود دارد که یکی از آنها سرمایهگذاری است. روشهای دیگر شامل پناهندگی، تحصیل، کار، تولد و ازدواج میباشد. اما سرمایهگذاری یکی از بهترین روشها برای دریافت اقامت است که ثبت شرکت نیز در این حیطه قرار میگیرد.
از آنجایی که ثبت شرکت باعث میشود دریافت اقامت به راحتی انجام شود، بسیاری از افراد از این راه اقدام میکنند. جالب است بدانید که ارزانترین کشور برای ثبت شرکت مجارستان و اسلواکی است. البته میتوان اسلواکی را راحت ترین کشور برای ثبت شرکت دانست.
همینطور این کشور امکان اقامت را به راحتی فراهم میکند. اما بسیاری از افراد این کشورها را برای اقامت دوست ندارند؛ هر چند مزایای مخصوص به خود را دارند. باید این موضوع را در نظر گرفت که کشورهای بهتر و پیشرفتهتر هزینههای بالاتری دریافت میکنند.
به طور مثال کشور اتریش یکی از بهترین کشورها برای ثبت شرکت است. اما فرد باید فاکتورهایی مانند یک مدرک تحصیلی، رده سنی مشخص، سابقه کار و سطح زبان را داشته باشد تا با توجه به امتیازات لازم این امکان را داشته باشد. البته هر کشوری قوانین خاص خود را دارد و همه کشورها مثل هم نیستند. اما مطمئنا بهترین کشور اروپایی برای ثبت شرکت قوانین سختگیرانهتری دارد.
مراحل ثبت شرکت در خارج از کشور
مدارک و اقدامات لازم جهت ثبت شرکت در خارج از کشور
- تعیین نام برای شرکت موردنظر و ثبت نام آن
- ارائه کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی مدیران و دارندگان حق امضا در شرکت
- تعیین یک آدرس حقوقی متناسب با حوزه کاری برای شرکت (این آدرس نباید با شرکت دیگری مشترک باشد.)
- ارائه کپی برابر اصل گواهی ثبت علامت تجاری
- تهیه نمودار سازمانی شرکت
- تهیه اساسنامه شرکت شامل توضحات اهدافتان در مورد بازگشت سود شرکت
- ارائه درخواست کتبی به اداره ثبت علائم تجاری
- مبلغی جهت سرمایه ثبت شده شرکت (در حال حاضر هیچ آستانه خاصی برای سرمایه لازم برای افتتاح شرکت وجود ندارد.)
- نوشتن فرم ثبت شرکت بینالمللی و ترجمه آن
- ارائه اطلاعیه تأسیس شرکت و چاپ آن در روزنامه
- ارائه اطلاعیه آخرین تغییرات ثبت شرکت و چاپ آن در روزنامه
- اظهارنامه یا اصل گواهی ثبت علامت تجاری
- پرداخت هزینههای لازم
- معرفینامه با سربرگ شرکت که به همراه مهر شرکت و امضای مدیران و دارندگان حق امضا
- وکالتنامه دادگستری (در صورت انجام کارها توسط وکیل)
استانداردهای ثابت سرمایه گذاری برای ثبت شرکت در خارج (اروپا)
در هر کشوری نوعی از استانداردها برای سرمایهگذاری وجود دارد. به طور مثال استانداردهای وضع شده توسط اتحادیه اروپا شامل موارد زیر است. قابل ذکر است که این استانداردها تاثیر زیادی بر افزایش میزان سرمایهگذاری داشته است.
بدین صورت کشورهای انگلیسی زبانی همچون کانادا، استرالیا، انگلستان و … به خاطر رعایت این استانداردها جزو بهترین کشورها برای مهاجرت، سرمایهگذاری و ثبت شرکت در خارج هستند.
سایر شاخصهای مهم و تاثیرگذار در زمینه انتخاب کشور مقصد در ادامه معرفی شدهاند:
- اطمینان سرمایهگذار در مورد حفظ اموال و داراییهایش (نرخ مصادره اموال باید بین 1ـ7 باشد و هر چقدر این عدد کمتر باشد، بهتر است.)
- توانمندی دولت برای کنترل فساد (عددی بین ۲٫۵ ـ ۲٫۵-)
- نظارت کشور بر اجرای سیاستها، آییننامهها و بخش خصوصی (عددی بین ۲٫۵ ـ ۲٫۵- که هر چقدر بالاتر باشد بهتر است.)
- نرخ رشد اقتصادی (هر چقدر بالاتر باشد بهتر است.)
- میزان نرخ تورم (هر چقدر پایینتر باشد بهتر است.)
- میزان نرخ مالیات (هر چقدر پایینتر باشد بهتر است.)
انواع شرکت در خارج از کشور
همانطور که شرکتهای ایرانی میتوانند انواع مختلفی داشته باشند، ثبت شرکت در خارج از کشور نیز همینطور است. این تفاوتها به دلایلی مثل نوع فعالیت، تعداد اعضا و میزان سرمایه ارتباط دارد. در ادامه انواع شرکتها به اختصار معرفی میشوند:
- شرکت سهامی: چنین شرکتی به حداقل دو نفر نیاز دارد و سرمایه آن به صورت سهامی است. همچنین مسئولیت سهامدار با توجه به مبالغ اسمی سهام است.
- شرکت با مسئولیت محدود: چنین شرکتی بیشترین طرفدار را در بین سرمایهگذاران دارد و با یک نفر نیز قابل ثبت است. هزینه ثبت شرکت در خارج از کشور برای چنین شرکتی ثابت و مشخص نیست.
- شرکتهای تعاونی: این نوع شرکت به حداقل سه نفر نیاز دارد. همچنین شامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود و نامحدود میشود.
- شعبه شرکت: افراد دارای شرکتهای مختلف در ایران میتوانند یک شعبه از شرکت اصلی خود را در بعضی از کشورهای خارجی تاسیس کنند.
هزینه ثبت شرکت در کشورهای مختلف
سرمایه اولیه برای ثبت شرکت در هر کشوری لازم است. اما این مقدار متفاوت است و ثابت نیست. این سرمایه به نوع شرکت، کسبوکار و … ارتباط دارد. مثلا برای ثبت در اتریش به ۳۵ هزار یورو و برای ثبت در آلمان به ۲۵ هزار یورو احتیاج است. برای کشوری با وضعیت اقتصادی بینظیر مانند سوئیس به 100 هزار فرانک نیاز دارید. البته این مقدار برای کشورها آسیایی و برخی از کشورهای اروپایی کمتر است و معمولا میانگین ۴ ـ ۶ هزار یورو میباشد.
در این مقاله با کلیات ثبت شرکت در خارج از کشور آشنا شدید. همانطور که گفته شد این کار به سادگی انجام نمیشود و شما به کمک افرادی متخصص نیاز دارید. همینطور باید هزینه موردنیاز را فراهم کنید و از چند و چون کارهای اداری باخبر باشید. بنابراین برای ثبت شرکت در اروپا با کمترین هزینه از وکلای حقوقی و کارشناسان مجرب ما در موسسه ثبت شرکت سفیر صلح مشاوره بگیرید. کارشناسان باتجربه و کارآزموده در مورد ثبت شرکت ارزان اروپا یا سایر کشورهای دنیا به شما مشاوره میدهند. اگر در مورد بهترین کشور برای سرمایه گذاری ایرانیان سوالی دارید، با ما در میان بگذارید. در صورتی که از این مقاله راضی بودید، خوشحال میشویم که آن را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.