به اجتماع دو یا چند نفر شریک و مشارکت آنها به روش قوانین تجاری را شرکت تجاری میگویند. امروزه، سازمان ثبت، روشهای سنتی را به شیوه الکترونیکی تغییر داده است. بنابراین باید فرآیند تاسیس، ثبت و ایجاد و ثبت آخرین تغییرات شرکتها را به صورت الکترونیکی انجام داد. به این صورت که متقاضی باید از طریق سامانه ثبت شرکتها به آدرس irsherkat.ssaa.ir برای ثبت شرکت خود یا ثبت تغییرات شرکت اقدام کند. ما در این مقاله قصد داریم راجع به راهنمای ثبت شرکت اینترنتی و مراحل ثبت شرکت حقیقی مطالب مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.
چگونه باید اطلاعات مربوطه را در سامانه جامع ثبت شرکتها وارد کنیم؟
برای ثبت شرکت اینترنتی، باید به سایت مربوطه مراجعه کنید و سپس اطلاعات خواسته شده را به صورت دقیق کامل کنید.
فهرست مطالب
Toggleاطلاعات مربوط به متقاضی
مرحله اول کامل کردن اطلاعات متقاضی است. یعنی باید نام متقاضی شرکت وارد شود. سپس اطلاعات راجع به اداره کل استان و واحد ثبتی (منظور همان اداره محل ثبت شرکت است)، ثبت شود. همچنین تابعیت متقاضی، کد ملی و شماره گذرنامه در صورتی که غیر ایرانی است، وارد شود.
سپس نوع شرکت انتخابی را وارد میکنید. بعد از آن شماره ملی، نام و نام خانوادگی و شماره همراه متقاضی را ثبت میکنیم. همچنین سمت متقاضی (وکیل یا اصیل) را مشخص میکنیم. سپس باید نام و امضا شخصی که اطلاعات را تایید میکند، وارد شود.
سپس گزینه گام بعدی را انتخاب میکنیم و وارد مرحله بعد میشویم.
نام های انتخابی
نحوه ثبت اسم شرکت:
مرحله بعدی از ثبت شرکت اینترنتی انتخاب 5 نام به ترتیب اولویت برای شرکت است. این اسامی باید جدید باشند و قبلا ثبت نشده باشند. همچنین باید معنا و مفهوم داشته باشند، مطابق با فرهنگ اسلامی باشند و خارجی نباشند. در ضمن برای انتخاب نام باید به نکات زیر توجه کرد:
- نباید از کلماتی که به طور گمراه کننده شبیه نام دیگری هستند، استفاده کرد.
- نمیتوان به نامی که قبلا ثبت شده اعداد اضافه شود. همچنین در صورت اضافه کردن اعداد به نامی جدید، باید به حروف نوشته شود.
- نمیتوان از پسوندی برای نامی که قبلا استفاده شده استفاده کرد و نام جدید انتخاب کرد.
- نامهایی که تایید میشود را نمیتوان به شخص دیگری انتقال داد.
- همچنین نامهایی که مستلزم اخذ مجوز هستند، باید مجوز مربوطه را دریافت کرد.
بعد از انتخاب نامها، شما یک شماره 19 رقمی را دریافت میکنید و اطلاعات فوق ذخیره میشود. اگر نامهای انتخابی تایید نشود، از طریق سامانه به شما ابلاغ میشود و شما میتوانید در قسمت نامهای پیشنهادی، اسامی جدید را وارد کنید.
مدت زمان و موضوع فعالیت شرکت
شما در این مرحله از ثبت شرکت اینترنتی باید موضوع اصلی شرکت و همچنین مدت آن را (محدود یا نامحدود) مشخص کنید. مدت فعالیت شرکت (محدود) از زمان ثبت باید 5 یا 10 سال باشد. در صورت تغییر در زمان تعیین شده، باید به مجمع عمومی فوق العاده اعلام کرد.
شرکا باید یک موضوع قانونی و صریح را برای فعالیت شرکت انتخاب کنند که با توجه به امکانات خود و بازار باشد و همچنین در حوزه تخصصیشان قرار داشته باشد.
در ضمن برای بعضی از فعالیتها باید مجوز دریافت کرد. اگر فعالیت شما احتیاجی به اخذ مجوز از ارگان خاصی را ندارد، باید برای گزینه وضعیت مجوز، ندارد را انتخاب کنید.
از این مرحله به بعد شماره 19 رقمی پیگیری در بالای تمامی صفحات مشاهده میشود.
مشخصات مرکز اصلی شرکت
در این صفحه از ثبت شرکت اینترنتی باید شماره تلفن، شماره دورنگار، نشانی مرکز اصلی، کد پستی، پست الکترونیک و نشانی تارنما را وارد کنید و سپس وارد صفحه بعدی شوید.
میزان سرمایه شخص حقوقی
همانطور که میدانید سرمایه نقش کلیدی را در ایجاد شرکت ایفا میکند. بنابراین برای فعالیت شرکت باید میزان سرمایه نقدی و غیرنقدی مشخص شود، به طوری که برای اشخاص ذینفع به طور واضح و روشن مشخص شود. بنابراین در قسمت “سرمایه شخص حقوقی” باید سهام یا سرمایه شرکت را وارد کرد.
چنانچه نوع سرمایه شرکت یکی از انواع بانام عادی، بی نام عادی، بی نام ممتاز، با نام ممتاز باشد، می بایست تعداد سهام و ارزش ریالی هر سهم درج گردد.
بعد از آن وارد مرحله بعد میشوید.
مشخصات اشخاص
در این مرحله از راهنمای ثبت شرکت اینترنتی با انتخاب گزینه “افزودن شخص جدید” در صفحه جدیدی وارد میشوید که باید مشخصات افرادی را که در شرکت دارای سمتی هستند، را وارد کنید. فقط باید توجه داشته باشید که شماره ملی مربوط به اشخاص حقیقی و شناسه ملی مربوط به اشخاص حقوقی است.
میزان سهام یا سرمایه اشخاص
در این مرحله از ثبت شرکت اینترنتی باید فهرستی از اشخاصی که دارای سهام یا سرمایه هستند مشخص شود. نام این افراد باید در صفحه اشخاص نیز آمده باشد. سپس باید نوع سهام (بانام یا بینام) و سرمایه (نقدی یا غیرنقدی) مشخص شود.
سمت اشخاص شرکت
در این مرحله سمت اشخاص در شرکت مشخص میشود. مانند رئیس هیئت مدیره، مدیرعامل و … . همچنین باید تاریخ شروع و پایان سمت نیز مشخص شود.
ارتباط بین اشخاص شرکت
در این مرحله باید اطلاعات نمایندگی قانونی را وارد کرد. یعنی شخص نماینده و همچنین وکیل نماینده باید مشخص شود. و دیگر اینکه باید اطلاعات مربوط به نماینده را وارد کرد.
شعب
بر اساس اساسنامه شرکت میتوان شعبه یا شعبات مختلفی را ایجاد کرد. اگر شعبه دیگری از شرکت وجود دارد، باید اطلاعات مربوط به شعبه را مانند نشانی شعبه، کدپستی، شماره تماس و کد محل را وارد کنید.
سمتها در شعب
در این صفحه از ثبت شرکت اینترنتی باید سمت شخص در شعبه مشخص شود. همچنین باید مدت تصدی که شامل تاریخ شروع تاریخ پایان اعتبار سمت است، را وارد کنید.
روزنامه و سال مالی شرکت
در این مرحله نیز باید اطلاعات راجع به سال مالی شرکت را وارد کنید. مانند روز و ماه شروع سال مالی.
همچنین باید نام روزنامه کثیرالانتشار انتخابی شرکت نیز در قسمت روزنامه شرکت وارد شود.
متن صورت جلسه
در این مرحله از راهنمای ثبت شرکت اینترنتی باید متن صورت جلسه را به صورت کامل وارد کنید.
اظهارنامه یا تقاضانامه شرکت
در این صفحه از ثبت شرکت اینترنتی باید متن اظهارنامه یا تقاضانامه شرکت را وارد کرد.
اساسنامه
در این صفحه نیز باید متن اساسنامه که همان قانون اداره شرکت است، را به طور کامل وارد کنید. همچنین میتوان در این مرحله از متون موجود در سامانه استفاده کرد.
شرکتنامه
در این صفحه از ثبت شرکت اینترنتی باید مانند صفحه قبلی متن شرکتنامه را وارد کنید و یا همچنین میتوانید از متون موجود در سامانه استفاده کنید.
مدارک درخواستی
در آخر برای ثبت شرکت اینترنتی متقاضی باید مدارکی را که در سیستم نشان داده و درخواست شده را ارسال کند و سپس گزینه “تایید مدارک مورد نیاز” و بعد از آن “پذیرش نهایی” را کلیک کند. بنابراین تقاضای تاسیس ثبت، ارسال میشود.
باید توجه داشت که متقاضی پس از ثبت نهایی باید کد پیگیری را دریافت کند و نسبت به اصل مدارک به اداره ثبت شرکتها اقدام کند. در ضمن باید یه نسخه از رسید پذیرش را برای ثبت آگهی، نزد خود نگه دارد. همچنین بعد از ارسال پستی مدارک باید شماره بارکد پستی، نوع مدرک چاپی خود و تاریخ تحویل مدارک را در سامانه وارد کند.
در صورت خطا در ذخیره اطلاعات ثبت شرکت باید در فیلدهایی مانند shipper_name (نام فرستنده) و Description_of_GoodS (شرح کالا) را بررسی کرد و اگر بیشتر باشد از شرکت خود درخواست ویرایش دهید.
شما برای ثبت شرکت اینترنتی خود باید به چند نکته توجه داشته باشید.
*شخصی که متقاضی ثبت شرکت اینترنتی است باید حداقل 18 سال سن داشته باشد. فقط سهامداران میتوانند زیر 18 سال باشند.
*گرفتن گواهی سوء پیشینه در شرکتهای سهامی خاص و با مسئولیت محدود برای مدیران و بازرسین لازم است. ولی سهامداران احتیاجی به گرفتن این گواهی ندارند.
*برای ثبت شرکت اینترنتی، مدیر عامل و همچنین اعضای هیات مدیره نباید شغل دولتی داشته باشند.
*همچنین بازرسین شرکت نباید نسبت فامیلی با هیات مدیره داشته باشند.
*مدیر عامل شرکت فوق نباید در شرکت دیگری مدیرعامل باشد.
*اگر نام یا نام خانوادگی هر کدام از شرکاء در نام شرکت آمده باشد، مسئولیت صاحب نام تضامنی است.
امیدواریم مطلب فوق اطلاعات کافی راجع به ثبت شرکت اینترنتی را در اختیار شما قرار داده باشد. شما اگر برای ثبت شرکت خود و یا ایجاد تغییراتی در آن با مشکل یا سوالی مواجه شدید، میتوانید با متخصصان ما در موسسه ثبت شرکت سفیر صلح مشورت کنید. از همراهی شما در این مقاله کمال تشکر را داریم.